Z gory przepraszam za dwa posty pod soba, chce wywindowac temat
Cytat:
Napisany przez Dombel
Pytanie co się wcześniej dzieje jakbyś opisał troszkę dokładniej takie parametry jak stan bufora, tryb nagrywania (TAO/DAO/DAO96)
|
Wszystko wydaje sie byc normalnie jakis czas, nagrywarka wypala plyte, idzie szybko (tzn. tak jak zawsze). Na dole w 'buffer level' wskaznik jest prawie na koncu, ok. 100% na gorze tak samo. Potem diametralnie zwalnia, tzn. proces nagrywania postepuje, ale bardzo wolno (2-3min na 1% postepu) az nagle wywala blad iz 'burn proces failed', mimo, ze probuje nagrac ta sama plyte, raz dochodzi do np. 50% a innym razem do 98%. Nie jestem ekspertem w dziedzinie nagrywania i nie znam trybow nagrywania i nawet nie wiem w jakim nagrywam (jak to sprawdzic?)
Cytat:
Napisany przez Dombel
Mimo wszystko sprawdziłbym warstwę softwarową a dokładniej:
1. NeroInfoTool - dokładniej warstwę ASPI (System i Nero ASPI)
2. Tryb pracy (czy włączone jest UDMA czy PIO)
3. Czy nie jest zainstalowana jakaś inna aplikacja do nagrywania (czasem Nero miał problemy z EasyCD Creatorem) a konkretnie zgodność wersji danych programów.
4. Czy włączony jest buffer underrun protection
|
1. System - ASPI is not installed (to moze byc powodem problemow?)
Nero ASPI - is installed and working properly (WNASPI32.DLL v. 2.0.1.74)
2. Nie wiem gdzie to dokladnie sprawdzic, ale jezeli chodzi o NeroInfoTool to w zakladce Configuration pod nagrywarka jest 'DMA off'. Jezeli nie chodzi o to prosze o dalsze instrukcje
3. Nie
4.Tak
Jezeli chodzi o plytki Audio nie jest to specjalny problem (jezeli dochodzi do 98%), jednak gorzej z filmami, ktore jezeli sie nie wypala do konca to nie dzialaja. Stracilem juz ok. 25 plyt, ktore sie do konca nie wypalily. Coz czekam na dalsze instrukcje.