Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.02.2005, 03:56   #12
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Więc i może ja napiszę coś więcej.

Przygody z nagrywarkami.

Najpierw był LG . Fajna nagrywareczka . 8mka. To chyba były czasy gdy LG robił naprawdę niezawodne nagrywarki. ( tu przyznaję rację ro29 ) ..może czasy gdy nagrywaliśmy dość wolno...( bo szybciej się nie dało ) i było mało błędów . Nie padła...wymieniłem na Gigabyte'a.
Coś strasznego po prostu. Chodziła jak odrzutowiec wciąż.Nie o to chodzi żeby zwalniać coś Nero Drive Speedem żeby można było usłyszeć swoje myśli.
Później znów zaufałem Lg i kupiłem combo LG GCC-4480B . Tej nazwy nie zapomnę do końca życia. Straszne po prostu...wyło, stukało, nie dawało się otworzyć szuflady bo się zapętlała bestia. Nagrywało dobrze przez 1wsze 2 miesiące. Wkurzyłem się i kupiłem Asusa który dopiero spełnił moje wszelkie oczekiwania. Uprzedzenia mam więc do LG ( no może oprócz monitorów ) i do Gigabyte'a ( a z nią wszelkich LiteOn'ów i ich OEM'ów. ). Ale może ktoś inny być zadowolony. Naprawdę polecam tego Asusa raz jeszcze Programiki możemy ściągnąć z netu bo wersje z Boxów mają czasy swojej świetności za sobą Pozdrawiam

EDIT: Aha ro29 wspomina w swoim innym topic'u o nagrywaniu pakietowym. Asus nie umożliwia sformatowania płytki w trybie pakietowym co jest dziwne dość bo bez problemu w nim nagrywa. ( tak wiem,że nie obsługuje Mt Rainier)Także płytka sformatowana na LG w InCd bez problemu jest nagrywana jak i odtwarzana w Asus'ie. Jednak nie można w nim już w IN CD płyty sformatować. Jeśli interesuje Cię nagrywanie pakietowe Asus byłby średnim wyborem. Inne wartości predysponują go do zwycięstwa wg.mnie w tym topicu ..

Może wrzucimy screenshoty z info. Kolega sam sobie wybierze jesli chodzi mu o parametry choc wg mnie chyba lepiej posluchac samych uzytkownikow niz ogladac screeny i porownywac co ma to a tamto . Wrzucilem tak poglądowo. Pewnie kazdy Plextor bedzie lepszy ,ale to juz inna półka cenowa.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-image3.jpg  

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 09.02.2005 o godz. 04:24
Dorian jest offline