Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.07.2002, 00:50   #15
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam ponownie i przepraszam za ewentualną nachalność.
Kolegą którzy którzy prawie mnie "zrypali" za moje opinie bardzo dziękuje za konstuktywne uwagi. Oczywiście wyszedłbym na jakiegoś maniaka od Clone lub coś w tym rodzaju gdybym nie dodał kilku zdań.
Jeżeli chodzi o EAC to faktycznie jest to najlepsze narzędzie do zgrywania Audio, posiadające wiele zaawansowanych funkcji, pozwalające nie tylko bardzo wiernie odwzorować audio lecz także może okazać się bardzo przydatne w przypadku płyt bardzo zniszczonych.
Prawdą tak że jest iż EAC jest trudniejsze w użytkowaniu z powodu mnogości funkcji i ustawień, jest tak że dość czasochłonne (dokładność musi kosztować). Użycie programu EAC, a nstępnie innego np. Nero, Feurio itp. do zapisania zrzuconego materiału może kosztować nas bardzo dużo czasu - w zamian otrzymamy kopię prawie doskonałej jakośći, pozbawioną błędów których nie unikniemy używając innych metod. Dla większości błędy wynikające podzczas kopiowania niezniszczonej płyty za pomocą np. Clone są niesłyszalne, jakość kopii trudna do rozróżnienia z oryginałem, a czas kopiowania dużo któtszy.
A więc z jednej strony dokładność i dużo czasu, a z drugiej dobre wrażenie i mniej czasu potrzebnego na kopiowanie.
Dla każdego coś dobrego, wybór należy do użytkownika.
paput2000 jest offline