witam
na poczatku chce zaznaczyc, ze jest to moj pierwszy post tak wiec prosze o wyrozumialosc

otoz sprawa wyglada tak, mam lite-on 1633s i nie dziala nagrywanie obojetnie jakich plyt dvd, nawet firmowe plyty lite-on, ktore dostalem razem z nagrywarka odmawiaja wspolpracy. cala akcja sprowadza sie do tego, ze w momencie pojawienia sie okna nagrywania w nero (wersja 6.6.0.6) nagrywarka sie tak jakby zawiesza, pojawia sie tylko napis caching files started ..... i zima. wylanczalem cache'owanie plikow i sytuacja wyglada podobnie, tylko zamiast tego komunikatu pojawia sie burn process started .... i zima, brak odpowiedzi. probowalem rowniez nagrac plyte pod copytodvd ale objawy sa te same. normalne plyty cdr/cdrw nagrywa bez problemu. mam zainstalowen forceASPI 1.8, via hyperion 4.55v i via mini port ide driver. nagrywarka podlaczona jest na secondary master z nagrywarka samsunga, ktora jest na slave, myslalem ze to samsung wiesza litka, ale po odlaczeniu samsunga objawy sa te same. wczoraj zrobilem upgrade biosu do BS0S, myslalem ze to pomoze, ale znowu to samo. nie mam pojecia czy to wina nagrywarki (sprzetowa) czy poprostu ja jestem za duzy ***** i nie potrafie tego opanowac

jakbys ktos mogl pomoc z gory dzieki
ps uprzedzam pytania

1) tak wiem do czego sluzy opcja szukaj, chyba przeszedlem cale forum wzdluz i wszerz, ale nie znalazlem podobnego objawu
2) mam tasme 80zylowa
3) moja plyta to asus k8v se
4) pierwszy dysk podlaczony jest na sata, drugi na primary master na IDE
5) nagrywarka po zainstalowaniu via ide mini port dziala na udma4, a niby ona jest tylko udma2, ale jak zmienialem na udma2 to dalej to samo