Cytat:
Napisany przez Pagerus
Moim zdaniem gry zapewniające dużo rozrywki - które można przejść za każdym razem, z różnym poziomem trudności - mają element multiplayer i w ogóle - zapewniają wiele godzin rozrywki - mogą nawet kosztować około 100zł - co jakiś czas można do nich wrócić i się przy nich nie nudzić - jest parę takich pozycji - głównie wśród strategii (przykład StarCraft'a - gra nie nowa - ale wciąż na topie i potrafi zapewnić dobrą rozrywkę)...
Ale głupotą jest dla mnie, aby gry proste i na dłuższą metę nudne były równie drogie... typu jakieś bijatyki czy takie inne - w których w kółko dzieje się to samo - też można je przejść 10.000 razy każdym zawodnikiem - ale czy to ma sens? Do strategii czy FPS'ów można dorabiać mapy, nowe jednostki (do strategii oczywiście) albo inne rzeczy - i wówczas zabawa się przedłuża  Przykładowo - nie żałuję pieniędzy wydanych na gry typu Baldur's Gate czy Neverwinter Nights - na razie nie mam za bardzo czasu w nie grać - bo są strasznie czasożerne - ale potrafią zapewnić długą rozrywkę - no i wyszły do nich dodatki przedłużające zabawę...
Zaraz pewnie posypią się teksty w stylu, że dla wielu ludzi taka gra to jest super i gra w nią do upadłego - a dla innego z kolei to rozrywka na 5 minut... ale o gustach się nie dyskutuje, nie?  Nie wiem czy ująłem tu wszystko co chciałem - jak mi się coś przypomni to dopiszę 
|
W sumie zgadzam się, chociaż jak zauważyłeś - gusta są różne i trudno powiedzieć, że rts-y mogą być droższe, a strzelaniny powinny kosztować niewiele... Dla wszystkich co innego przedstawia inną wartość.
Ja na przykład nie mam problemów z zapłaceniem za najnowszego Mysta 100 złotych (chociaż przyznam, że 150 prawdopodobnie bym nie dał i po prostu poczekał aż potanieje), bo ta gra jest dla mnie tyle warta i wiem, że długo będę w nią grał. Natomiast za PainKillera, którego w sumie na dysku mam już ładnych kilka miesięcy (zostały mi jeszcze trzy plansze - może go w końcu skończę

) uważam, że 19 złotych to cena zdecydowanie .... za niska

Ale serio - gra jest bardzo dobrze zrobiona, jedna z lepszych gier polskich w ogóle i jedna z lepszych tego typu strzelanin na świecie. Mogłaby spokojnie kosztować około 60 - 70 złotych i z pewnością bym ją wtedy też kupił