Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.02.2005, 12:53   #11
Dombel
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.01.2005
Dombel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez fraydi
jeszcze zauważyłem że strasznie grzeje się silniczek od przesuwania wózka z laserem jest gorący. Mówiąc dokładniej WRZATEK! napewno ma popalone uzwojenia. ciekawe czy to wina samego silniczka czy sterownika? ale obstawiam napewno elektronikę. Jak myslisz opłaca się składać z dwóch?? czy lepiej dać sobie spokój i wywalić ją na śmietnik??
Ja bym się pobawił. Lutownica w dłoń i jazda Ale jak chesz to od Ciebie zależy. nic nie tracisz jak coś s******ysz, a jak ci się uda będziesz miał dobry sprzęt i doświadczenie na przyszłośc. Osobiście kiedyś jeździłem (jak się to jeszcze opłacało) do pewnego "tajemnego" sklepiku z elektroniką gdzie sprzedawali uszkodzone twardziele "na wagę". Średnio z 10 - 15 dysków (5 zł za sztukę) wychodziło 5-7 sprawnych. Kumpel mi je pchał na allegro po 100 - 150 zł za sztukę dając na nie pół roku własnej gwarancji . Teraz już ludziska zmądrzeli i podbili cenę więc nie opłaca mi się tam jeździć. Ale z twrdzielami sprawa jest prostsza i cała operacja za zwyczaj wymaga użycia 2 imbusów inie trzeba nic lutować. W przypadku wypalarki to radziłbym zaopatrzyć się jescze w jakiegoś zdechłego CD-Roma ze sprawną mechaniką (może być nawet 8x czy nawet wolniejszy) żeby miec pod ręką zapas rolek i innych "blaszek" .