Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.02.2005, 01:36   #754
A.Z.BEST
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.02.2005
A.Z.BEST w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kolega trudni się piractwem domowo i ma prawo posiadać działające backupy swoich gier: http://unix5.20host.pl/~opor/azbest/gcn/dyski.jpg
Dodatkowo kolega nie żyje w Polsce i może sobie pozwolić na robienie takich testów dla własnych korzyści i korzyści sceny . Konsolki moduję, ale pirata nie sprzedałem ani jednego... To dla mnie coś jak przykazanie . Po prostu jaram się sceną i staram się na bieżąco odkrywać możliwości scenowe- tu nie chodzi o masowe piracenie. Aha, ten tutorial, który zapodałeś jest już przestarzały i backupowanie ta metodą daje gorsze rezultaty niż tą, którą ja robiłem backupa ^_^.
Obrazy były przygotowywane Viper Ripperem... huh ;]. Wygląda to tak, że GCNa łączysz z pecetem przy użyciu sieciówek, na konsoli odpalasz specjalny programik (owy Viper Ripper), wrzucasz oryginała (! tylko i wyłącznie), a na pc przez http możesz odbierać na bieżąco ripujący się obraz. W tym co piszę nie przechodzę przez nic, co było już napisane, tylko sam odkrywam i marnuję płytki na rzecz uzyskania dobrej metody nagrywania minisów . Także jeśli moje odkrycie się sprawdzi, to będziemy sławni xD. Ja za pomysł, Ty za podpowiedź- ale to tak pół- serio .

A czy właśnie to jest problemem odczytu...? Nie wiem, ale chcę mieć w końcu backupa, który wejdzie do konsoli i mi zadziała . Zaś jeśli chodzi o zabezpieczenie, to jak wspomniałem oryginalne płytki GCNowe posiadają na samym początku tzw. bar code. Jest to fragment płyty wielkości 2,5mm od początku płyty, wg. którego napęd GCNowy skanuje płytki. Bez przeczytania bar code'u owy napędzik nie ruszy nic, a normalne napędy DVD wykładają się na bar code tak jakbyś zamalował początek płyty markerem . Zaś jeśli zapytasz jakim cudem odpala się backupy, to już odpowiadam, że bystrzy ludzie wpadli na to, że wystarczy, że bar code zostanie zczytany z (prawie) dowolnego oryginału, a potem metodą swapa można wrzucić backupa... bo technicznie napędzik to po prostu ostro zabezpieczona wersja DVD... Gamecube'a złamano dopiero w grudniu, podczas gdy konsola ma już blisko 4 lata- długo się opierał . Modchipa musiałem sprowadzać aż z Chin (mogłem z USA, ale to szczegóły).

Tak czy siak spróbuję Twoich rad. Acha, poza jedną rzeczą . Obrazy płyt dla GCNa są nie do ruszenia przez cokolwiek, także na jakąkolwiek edycję wewnętrzną nie mam szans- co najwyżej możliwe jest mieszanie hex edytorem, a to niejako robiłem. Jedyne co mogę zrobić, to właśnie rozszerzyć obraz o "dummy" jedynkowe na końcu płyty, a potem to wypalić. Na Nero się uparłem, gdyż jest to sprawdzony program do wypalania obrazów dla GCNa. Łyknę więc alkohola .

Ostatnio zmieniany przez A.Z.BEST : 13.02.2005 o godz. 01:44
A.Z.BEST jest offline   Odpowiedz cytując ten post