13.02.2005, 14:54
|
|
|
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
|
Cytat:
|
Napisany przez Smartek
@Pierwszy - andrzejj pisal, ze w trybie awaryjnym tez nie chodzilo...
a co do reinstalki - nie ma to jak ghost!
pozdro ;)
|
rzeczywiście, sorry
Cytat:
|
Po drugie - jak działa w instalatorze XP ten "naprawiacz" systemu. Co tam się po kolei wybiera i co powinno się pokazywać. Bo nie wiem, czy to u mnie znów coś się kopie (co dzisiaj naprawdę by mnie nie zdziwiło), czy po prostu nie wiem, jak to się robi.
|
może się kiedyś przyda
Cytat:
wkladamy instalacyjna plyte CD Windows XP do napedu i uruchamiamy z niej komputer. Nastepnie przechodzimy do konsoli odzyskiwania systemu i uzywamy polecenia cd \windows\system32\config. Teraz wpisujemy po kolei nastepujace polecenia:
ren software software.bad
ren system system.bad
copy \windows\repair\system
copy \windows\repair\software
Ostatnim krokiem jest ponowne uruchomienie naszego peceta
|
Cytat:
1. Uruchom komputer z dysku instalacyjnego systemu Windows XP.
2. Wybierz R, aby naprawić system za pomocą konsoli odzyskiwania.
3. Podaj numer odpowiadający instalacji systemu Windows XP i naciśnij Enter.
4. Podaj hasło administratora (hasło administratora lokalnego komputera, nie hasło któregokolwiek z użytkowników należących do grupy administratorów).
5. Wpisz chkdsk i sprawdż, czy na dysku systemowym nie występują błędy.
6. Przejdż do folderu zawierającego wszystkie wymienione pliki, wpisując: x: Cd i386 gdzie: x jest literą Twojego napędu CD.
7. Pliki ntdetect.com oraz ntldr możesz po prostu skopiować do katalogu głównego partycji systemowej, wpisując copy ntdetect.com c: lub copy ntldr c: i naciskając Enter.
8. Plik hal.dll na dysku instalacyjnym zapisany jest w postaci skompresowanej. Aby przegrać go do katalogu c:\windows\system32, wpisz expand hal .dl_ C:\windows\system32 i naciśnij Enter.
9. Wyjmij płytę instalacyjną i wpisz exit, aby ponownie uruchomić komputer
|
Ostatnio zmieniany przez Pierwszy : 13.02.2005 o godz. 14:58
|
|
|