Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.02.2005, 23:29   #761
grzes07
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 21.10.2002
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ps2

rozne moga byc przyczyny wadliwy nosnik, plyta nagrana z bledem, za szybka predkosc nagrywania, zle botowanie plyty ( gdy przytrzymujesz za dlugo przycisk reset, konsola przechodzi w stan PS1 dlatego mozesz otrzymac komunikat o bledzie i gra nie bedzie prawidlowo odczytana takie przypadki sie zdarzaja w kosolach gdzie jest zabudowany chip MAGIC byly rozne wersje tych chipow - wystarczy tylko krotkie przytrzymanie przycisku reset, sam mam taki od dawna i zaluje), teraz sa o wiele lepsze chipy jak "Matrix Infinity" plyty same botuja obojetnie czy to gra PS2,PS1 lub film lub jeszcze inne jak "Matrix MX4 " albo "Crystal".
Jaki masz chip tego nie wiem.
Ja korzystam przy nagrywaniu ostatnio tylko z dwoch programow DVD Decrypter i Nero kopie sa w 100% sprawne polecany jest rowniez RecordNowMax.
Zauwazylem ze moja konsola bardzo dobrze "zre" nosniki takie jak Verbatim (to znane) ale ostatnio nagrywalem rowniez na plytach Memorex i bylem mile zaskoczony wszystkie plytki nagraly sie tip top, problemy mialem z nosnikami Maxell (10 sztuk) markowa firma ale moja konsola czesto odmawiala posluszenstwa robila zwiechy i tym podobne rzeczy ale po nagraniu tej gry ponownie z kopi wykonanej wczesniej na plycie Maxell na nosnik Memorex gra poszla bez problemu juz na mojej konsoli, sam zglupialem.
Dlatego warto jest samemu przetestowac plyty ktore najlepiej odpowiadaja twojej konsoli. Na forach takich Gametop, Gamebackups lub Konsolefreaks polecane byly plyty Verbatim, Octron (sa osiagalne w sklepach Lidl ale czy w polsce tego nie wiem) Sony, Fuji, Pioneer, Ritek G04, TDK rowniez.

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 13.02.2005 o godz. 23:37
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post