Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.02.2005, 14:12   #1
Demerzel
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.06.2001
Demerzel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question poroblem z poradnikiem "Jak dodać polskie napisy do fil..."

Wszystko fajnie idzie, krok po kroku do momentu kiedy należy skorzystać z programu IfoEdit. Do tego momentu wszystko jest dla mnie jasne, problem zaczyna się od tekstu: "Wskazujemy wszystkie niezbędne pliki do zmultipleksowania i odpowiednio je parametryzujemy". Niestety żadnych informacji nie ma w poradniku skąd wziąć te pliki (pomijając plik z napisami). Poszukałem na forum i udało mi się znaleźć informacje jak utworzyć plik *.m2v i *.ac3 - korzystając z programu TMPGEnc. Ale powstał w ten sposób szereg plików z oryginalnej płyty DVD - jeden *.m2v z pierwszego VOB-a oraz kilka następnych już bez rozszerzeń z kolejnych VOB-ów plus seria plików *.ac3. Program IfoEdit wczytuje jeden plik *.m2v i pliki z dźwiękiem *.ac3 oraz napisy, wszystkie inne wymagane parametry też są ustawione - po naciśnięciu OK powstaje w wybranym katalogu niestety tylko początek filmu. Są napisy, wyglądają tak jak w poradniku ale tylko jeden plik *.VOB powstaje, film trwa ok 25 min... Jak przetworzyć pozostałe pliki z obrazem które utworzył TMPGEnc ale bez żadnego rozszerzenia? Czy może trzeba połączyć wszystkie VOB-y z DVD w jeden duży i dopiero potem użyć TMPGEnc do rozbicia na *.m2v i *.ac3? Jak zachować oryginalne menu, bo to co zrobił IfoEdit to sam film, po oryginym menu nie ma śladu, giną wszystkie dodatki... Dziękuję za pomoc i za zainteresownie wszystkim którzy mieli siłę przeczytać to do końca
Demerzel jest offline   Odpowiedz cytując ten post