Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.02.2005, 09:54   #12
MPP
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.04.2003
MPP w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ŁUKASZ53
Mam wątpliwości czy dobrze Zrobię, że zadam kilka pytań w tym poście
Ale czytając ten post stwierdziłem, że są tu sami fachowcy
Proszę o wyrozumiałość.
Panowie kupiłem nagrywarkę liteona 1633s
Nagrałem pare filmów na płytach VOBIS DVD-R
I rozczarowanie ani KISS ani MANTA nie chce ich odważać
Mam pytanie
Czy przyczyną jest BIS?
Ponieważ mam starego biosa,nagrywa razy dwa.

Przeczytałem cały post
I mało z tego wyniosłem.
Mam prośbę może by ktoś napisał, jaki bios wgrać.
Jaki jest najlepszy, jakim programem?
Jakim programem sczytać, eeproma?
Bardzo bym prosił, aby mi wyjaśnić łopatologicznie
Z góry i szczerze dziękuje.
Uważam że 'slam' ma racje w przypadku nagrywania DVD to bardzo duze znaczenie ma jakosc plyt DVD. Kilka postow wlasnie ja pisalem w sprawie watpliwosci jaki firware i czy wykresy w K-probe sa ok. Jak widac ja uzywam plyt TDK (narazie nie mam Verbatim wiec nie moge porownac) ale zgłębiając sie w tym przytocze przyklad ze w zwyklych plytach CD tez producent ma znaczenie ale nie takie jak w przypadku DVD. (CD nagrywam na Verbatim CrystalAZO oraz TDK org. only)

CO do zmiany firmware to jak napisalem zmienilem zaraz po kupnie 1633s na BS41 (ktory notabene) okazal sie wersja niedopracowana a na nim nagralem ok 15 DVD (TDK) i w sumie bylo wszystko OK. Problem byl inny ktory spowodowal ze zaczalem podejzewac firmware o jakies (shizy) w systemie. Mianowicie robilem obraz np. alcoholem z 2-ch cd, wkladam 1cd i robie obraz jest ok, wkladam 2-ga cd i widzi mi label pierwszej jak podgladnalem zawartosc plyty to tez byla widoczna ta 1cd. Aby zobaczyla zawartosc tej drugiej cd musialem wysunąc tacke dac żądanie odczytu z napedu - wsuwa cd i jest OK. Dzialo sie tak na dwuch zainstalowanych syst. XP SP2. Probowalem aspi ale OK wiec albo soft (w tym wypadku alcohol) lub nagrywarka. Po wgraniu firmware BS41 nie bylo mozlisci wgrac najnowszego ze strony liteon wiec musialem skozysatc z przygotowanych pack'ow ze Codeguys.

http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
http://codeguys.rpc1.org/oc.html

ja nie resetowalem eprom'a wiec na ten temat nic nie powiem z tego ci wyczytalem to nie jest konieczne, chyba ze wgrywasz jakis firmware modowany z innej nagrywarki

Ostatnio zmieniany przez MPP : 15.02.2005 o godz. 09:56
MPP jest offline   Odpowiedz cytując ten post