Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.02.2005, 21:52   #999
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pytonescu
Witam wszystkich,
jestem nowym użytkownikiem CDRinfo i chcę spytać zaawansowanych już userów czy spotkali się z takim problemem jak ja. Otóż posiadam nagrywarkę 411@811. Kupiłem ją na Allegro jako 811, ale niedawno się przekonałem, że to była ściema. Nie przeszkadza mi to specjalnie, ale po dłużym już czasie używania tego sprzętu pojawił się kłopot. Nie mogę kasować oraz nagrywać płyt CD-RW o wyższych prędkościach. Wyższych tzn,. np. 16x czy 32x. Płytka CD-RW o prędkości 10x jak najbardziej działa. Niedawno przeczytałem na stronie Liteon (http://www.liteonit.com/ODD/English/...t_news.asp#A38), że mogą występować kłopoty z nagrywarkami w przypadku zainstalowania SP2. Czy tak się w moim przypadku stało, niestety nie wiem, ale jest to bardzo prawdopodobne, ponieważ płyta CDRW 32x wcześniej działała u mnie prawidłowo. Liton zaleca instalację wyższej wersji Nero, ale ją właśnie mam, a problem nie zniknął.
Postanowiłem trochę pogrzebać >>jest ryzyko, jest zabawa << i wgrałem firmware (wtedy nie wiedząc, że mój sprzęt to 411@811) DR8HS0R. Efektem była migająca na pomarańczowo dioda. Po kilku dniach szperania na forum przywróciłem ją do stanu używalności, wykorzystując linki zamieszczane przez niejakiego KOWANSKIEGO (szacunek, Twoja wiedza jest naprawdę imponująca). Nagrywarka działa, ale chciałbym móc nadal korzystać z moich szybszych CD-RW. Nie posiadam oryginalnego EEPROM. Zaaplikowałem nagrywarce 811s-eeprom.bin i HS0P-*****.bin od KOWANSKIEGO. Czy ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć. Będe wdzięczny.

Pozdrawiam
Pytonescu.
Zgraj swój Eeprom z nagrywarki i wyślij go do mnie, zobacze co da się zrobić