Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.02.2005, 22:15   #1836
karolkiewicz
NEC 3520 @ LD_3520_1U8

Data rejestracji: 09.02.2005
karolkiewicz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
pomocy dysk z danymi w nero i NEC 3520

Proszę o wyrozumiałość jestem nowicjuszem. Mam nero 6606 i nagrywarkę NEC 3520. Kiedy wkładam nośnik Verbatima DVD+RW i włączam nero ustawiam ISO, nadaje nazwe płycie kopiuje 6 katalogów z filmami divx i nero automatycznie pokazuje prędkość 4X i klikam wypal i zaczyna się najpierw formatowanie (), później wypalanie, płytka wyjeżdza, ładuje ją z powrotem i wszystko cacy. Jednak kiedy wkładam nośnik Verbarim DVD+R, zaznaczam ISO, nadaje nazwę płycie, nero proponuje prędkość 8x (a to nośni 4x, więc zmieniam) i kopiuje te same katologi z filmami klikam wypal i całośc zaczyna się od wypalania. Wszystko dobiega szczęśliwego końca ale kiedy wkładam płyte do napędu pojawia się napis że "dysk nie sformatowany albo system windows nie może odczytać nieprawidłowy format". Stacjonarny odtwarzacz (Manta) też tego nie czyta. Tak dzieje się z wszystkimi nośnikami...Co robie źle. Czy aktualizować bios nagrywarki, skąd go pobrać, czy jes orginalny (nie utracę gwarancji).

Zauwarzyłem że jak zrobiłem DVD-ROM UDF to poszło dobrze. Jaka jest różnica między ISO a UDF?

Wybaczcie i zrozumcie nowicjusza. Z góry dziękuje.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
NEC ND3500203040 A-kaf.jpg  
karolkiewicz jest offline   Odpowiedz cytując ten post