Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.02.2005, 09:50   #21
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
... i dlatego sram na te wszystkie markowe zasilacze i obudowy za wiecej jak 140zl (z zasilka ofcorz)
Nikt przecież nie karze kupować Ci niczego czego nie chcesz, więc myślę, że obejdzie się bez srania po wszystkim

Ja na przykład kupiłem coś droższego głównie ze względu na ciszę i lepszą wentylację w obudowie (2 wentyle), trzymanie napięć było dla mnie mniej ważne, ale skoro już jest to jestem dodatkowo zadowolony. Są jeszcze takie rzeczy jak ochrona elementów kompa przy spaleniu zasilacza, aktywne PFC, świadomość, że dołożenie dodatkowego dysku, napędu czy pamięci nie "powali***8221; zestawu, duża ilość wtyczek, jakość wykonania i estetyka (fajne okrągłe grile w złotym kolorze), nawet taki przydatny drobiazg jak wyłącznik on/off na zasilaczu, którego wcześniej nie miałem itp. więc myślę, że było warto.

Osoby, które nie mają jednak specjalnie obciążonych zestawów i nie podkręcają ekstremalnie sprzętu nie muszą wywalać kasy na droższy zasilacz, no chyba, że jak już pisałem obchodzi ich np.: cisza. Ja przez wiele lat używałem i nadal używam (np.: w biurze) zwykłych modeli, które kupuje się razem z budą i wszystko było i jest ok , aczkowlwiek miałem 1 przypadek "skończenia" się zasilacza firmy SHIDO, który to resetował kompa kilka razy dziennie.

Cytat:
Napisany przez Predi
ps. model zasilacza: (?) pisze na nim: 300W model:300X i nizej tabelka z napieciami 8 )
hehehe ... dobre

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 16.02.2005 o godz. 09:53
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post