Jedzie facet samochodem. Obok siedzi żona. Dopuszczalna prędkość 100km/h. Facet jedzie mniej więcej z tą prędkością. Nagle żona rozpoczyna monolog:
- Już Cię nie kocham... Po dwunastu latach po ślubie chcę rozwodu. Mąż nic nie mówi tylko przyspiesza do 110 km/h. Żona mówi dalej:
- Pokochałam twego najlepszego przyjaciela - Kazia.
Mąż nic nie mówi tylko dalej przyspiesza do 120 km/h. Żona przystępuje do rozważania warunków rozwodu:
- Chcę dzieci!
Mąż nic nie mówi tylko przyspiesza do 130 km/h.
- Chcę dom i samochód!
Mąż dalej nic nie mówi ale przyspiesza do 140 km/h.
- Chcę aby wszystkie karty kredytowe i akcje był na moje nazwisko. Mąż dalej nic nie mówi ale przyspiesza do 150 km/h.
- A czego ty chcesz?
- Ja już mam wszystko co potrzeba! Mąż przyspiesza do 200km/h.
- A co masz?!
Mąż skręca na przeciwny pas jezdni i cedzi przez zęby:
- Poduszkę powietrzną!!!
Srebrne usta 2004 - wyniki
1. Donald Tusk
Panie premierze - i mówię to w pana interesie - jeśli jest pan człowiekiem dobrze wychowanym i przyzwoitym, a na chwilę załóżmy że ta ryzykowna hipoteza ma jakiekolwiek uzasadnienie, to proszę tu przyjść i przeprosić kobietę, którą pan obraził.
2. Marek Borowski
Natomiast panie pośle - jeśli chodzi o pana i o pański program, to mogę tylko zacytować odpowiedź jakiej pan udzielił "Super Expressowi". Na pytanie o program odpowiedział pan - " Wy ze mnie tu alfy i omegi nie róbcie. Ja znam tylko konkrety ogólne". I tak panie pośle z panem jest od wielu lat. Pan zna tylko konkrety ogólne. Będę głosował za tym, żeby przyznano panu Srebrne Usta.
3. Tomasz Nałęcz
Taki jest los osób, które mając do czynienia z żabą, postanawiają tę żabę hodować do wymiarów giga To mają giga gada w postaci krokodyla. Będą musieli to zeżreć. Ogon będzie wyglądał z ust jak nic.
Andrzej Lepper
Zmieniamy taktykę jako Samoobrona - Balcerowicz musi zostać teraz.
Kazimierz Marcinkiewicz
To jest chwytanie się przez tonącego brzytwy. Na początku nie boli, a potem leci krew.
Zygmunt Kapusta
Proszę państwa - czy mamy do czynienia z prywatna prokuraturą, żebyśmy sobie rad udzielali? Panie ministrze - nie telefonowalibyście do prokuratury apelacyjnej tylko pod jednym warunkiem - w drażliwych sprawach - jakby wam telefony z biurek pozabierać.
Józef Oleksy
Stwierdzam, ze Sejm odrzucił wniosek o wyrażenie ( głosy z sali "....wyraził votum zaufania, przyjął, wyraził votum zaufania....." ) ,aaaaaaa oczywiście - Stwierdzam ,ze Sejm wyraził votum zaufania Radzie Ministrów. Gratuluję panie premierze i Szczęść Boże na dalszą drogę rządzenia ( brawa z sali ).
Aleksander Kwaśniewski
Nie mam nic do dodania, no naprawdę...Oczywiście pan przewodniczący Giertych może jeszcze zaproponować tortury, wyrywanie paznokci, parę jeszcze innych ,ze tak powiem działań ,które zapewne jako wybitny adwokat uważa za dozwolone, no ale to nie ma sensu, no to po prostu nie ma sensu.
Konstanty Miodowicz
Pan Kulczyk zareagował jak struś - jego głowa zanurzyła się w piachu. Najwyższy czas ,żeby ją stamtąd wydobyć, otrzepać i spowodować jego uprzytomnienie.
Marek Dyduch
Idźmy do niego i powiedzmy mu co chcemy dla niego zrobić. Poprośmy go jeszcze raz o zaufanie, Rozstańmy się z salonami. Lakierki zamieńmy na sandały misjonarzy lewicy.
całość w mp3 tutaj:
http://www.radio.com.pl/trojka/usta/