Co do Twojego Litka to nie dziwie się, że starcza. Mam 40125S i kopiuje nim SafeDisca 3.2 bez EFM (SafeDisca 4 jeszcze nie miałem).
Inna sprawa, że nowe SD pozwalają zabezpieczyc plik mający jakies 20MB a nie wiem jak Z SD 4- cukierki zrobią sie duże i ich zrobienie bedzie dłużej trwało. A tak sciągasz i masz.
Nagrywarkę kupuje po to, żeby nagrywała krążek bez względu na to jaki jest- zabezpieczony czy nie. Lada chwila bedę miał do wyboru 1 DVD albo 8 CD i chce zeby ten DVD działał jak oryginał.
Co do nagrywania DVD to Plextory są oczywiście dobre ale nie one jedne, BenQ od Litków sa tylko o tyle lepsze, że mają bardziej dorobiony firmware z którym wychodza na rynek a LiteONy osiągaja max możliwości gdzies tak od 3 update. Efekt taki, że jeżeli chodzi Ci o nagranie z max prędkością zwykłego DVD to BenQ jest lepszy. Jeżeli prędkośc jest niższa to róznice jakości znikają. Znikają też wraz z update firmware ale na to niestety trzeba czekać.
Za to BenQ DW1620 nie kopiuje nawet SD 2.51 (sheep test na cdfreaks.com) więc dla mnie jest nie do przyjęcia.
A tak z ciekawości bo nie widziałem jakoś- ile kosztuje Benek, bo Plex za min. 500pln to dla mnie dużo za dużo.
Toshiby są bdb- kopiuja zabezpieczenia i mają dobrą jakość zapisu zarówno CD jak DVD- sam się zastanawiam nad Toshibą 5372.