Dyskusja: MP3 na AC3
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.02.2005, 19:30   #6
Ufil123
Forumator

Data rejestracji: 04.04.2004
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sc0rpi0
Czyli @1stwasp nawiązując do Twojej wypowiedzi, z filmów divx,xvid np. przy przerabianiu na DVD da się coś dobrego osiągnąć czy szkoda zachodu ??
kombinuje w tym samym kierunku co ty

avi ->wav->Plogue Bidule ->6x wav (L,R,C,Ls,Rs,LFE)->ac3 (sonic foundry Soft Encode)

rezultaty odziwo zakskakujące i to pozytywnie (przynajmniej jak dla mnie).Dialog jest bardzo skutecznie "przerzucany" na centralny głośnik, natomist w suuroundach jest skutecznie wygłuszany i pozostaje tylko muza a basik ummmm super czysty - musze jeszcze dopracowac to i tamto ale ogólnie bawie sie tym od 2 dni i jest nieźle podaj emaila to wysle ci 30sekund tak przerobionego dzwięku (oczywiście rozłorzonego na L,R,C,Ls,Rs,LFE) zebys mógł porównać poszczególne kanały do siebie

@1stwasp
Cytat:
Ja do tego pochodzę sceptycznie... nie próbowałem robić takiej konwersji dla mp3 z powodu tego co napisałem powyżej...
troche zmartiłem się tą wypowiedzią bo to by oznaczało że nie darady przerobic 80% filmów poniewaz mają dzwięk MPEG Layer -3 (a to nic innego jak mp3)

ale i tak sie nie poddałem i zrobiłem tak jak powyżej opisałem i nie jest tak źle (ja jestem w zupełności usatysfakcjonowany - w porównaniu z innymi metodami które dawały duzo gorszy efekt ,a mianowicie nie wyodrębniały DIALOGU do centalnego głosnika tylko z leksza uprzestrzenniały dzwięk na wszystkie głośniki)