Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.02.2005, 23:19   #13
Szczota
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.08.2002
Szczota zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czy pojdzie divx to zalezy od wielu rzeczy. Ja ogladalem nawet na pentium 200mhz tak na pientium 200mhz nie 2000mhz. Tylko trzeba spelnic duzo warunkow - bez zadnych filltrow czyli czysty sam divx bez zadnych innych!!
Zalezy takze duzo jaka masz karte dzwiekowa. Jesli jest zintegrowana badz na ISA to bedzie sie scinac. Ja w tym 200mhz mialem Playera 1024 i chodzilo wszystko cacy a jak wlaczylem zintegrowana to sie cielo.

Karta graficzna ma znaczenie!!! Jesli karta graficzna wspomaga kompensacje ruchow to duzo latwiej prockowi to odpalic. Wszystkie grafiki powyzej wlaczac GF 1 i Radeona 7000 juz to maja.

BTW w zintegrowanych dzwiekowkach jeszcze zalezy jakie maja polaczenie z procesorem i czy sam mostek poludniowy dekoduje czy sam procesor.

Ja mam celka 700mhz i wszystko smiga jak co mu wloze.
Mialem raz na serwisie celka 733mhz i dzwiek z obrazem skakal. Grafa to riva TNT2 a po wlozeniu GF2MX wszystko dzialalo.

Reasumujac mozna odpalic na slabym kompie ale bez filtrow co prawda wtedy wyglada obraz slabo - zwykle kolory w tle nie sa dopasowane i piksele widac - jakosc przypomina pierwsze filmy kompresowane w divx 3.11
Szczota jest offline   Odpowiedz cytując ten post