Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.07.2002, 09:41   #13
maareczek
Bywalec

Data rejestracji: 17.07.2002
maareczek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Re: Re: Re: wypalanie audio - najwyzsza jakosc plyt

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)

Tak a propos sprzetu - to, ze dysponujesz dobrym i drogim sprzetem wcale nie znaczy ze bedzie czytal wszystkie plytki. Jakis czas temu byly tu posty, ze wlasnie sprzet marantz'a mial klopoty z odczytem cdr, byc moze dotyczylo to innego modelu niz twoj, jak ci sie chce to poszukaj w archiwum. Co do plytek, to jak ci radza wyzej uzywaj do muzy verbatima lub ewent TDK. Ja nagrywam na verbach i na kazdym sprzecie jest OK, nic sie nie dzieje po czasie, kiedys probowalem tez na tych "audio" i tez bylo OK wiec stwierdzilem ze szkoda kasy. Ostatnio dalem 1,9zl za verbatim data live plus w slimie. Jesli masz sluch audiofilski (hehe ) to radzilbym ci samemu troche potestowac na roznych plytkach i na swoim sprzecie, ale powiem z gory ze tych plyt w cenie ok 1zl nie bierz w ogole pod uwage. Moje nagrania na esperanzach czy akossach poki sa swieze to jest oki, ale np po 2 tygodniach juz pojawiaja sie dziwne rzeczy, np trzaski ktorych wczesniej nie bylo. Moze nie jestem audiofilem, ale tego typu rzeczy sa dla mnie nie do przyjecia, dlatego uwazam ze na cenie plytek do muzyki nie warto oszczedzac.
zgadzam sie ze niektore modele nie czytaja wszstkich plytek ale akurat w cd6000 ma mozliwosc czytania plytek CDR i CDRW co jest rekomendowane przez producenta. po prsotu niedosc ze ma dobry mechanizm to jeszcze przystosowany do takich plytek. a propo jakosci plytek na jakich esperanzach nagrywales ze mowisz ze zaczynaja sie trzaski po jakims czasie? a moze to wina nagrywarki bo moze zle akurat nagrywa na tych plytkach. Na plytkach do nagrywania audio ta ja nie mam zamiaru oszczedzac czym jest 5zl wydane na dobrej jakosci plytke w porownaniu z oryginalem za 50-60zl. pozdrawiam
maareczek jest offline