Dyskusja: BenQ 1620
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.02.2005, 11:41   #2095
KrEtYn
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.01.2005
KrEtYn zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bibok11
4 test 2x to samo palone z predkoscia 8x na omega 4x+. Czas palenia benq 8,57 nec 14,28. W szybkim tescie benq plyta palona na benq dostala zezwolenie na palenie max 4 razy nie dostala na 8 plyta palona na necu pozwolenie na max 2,4 nie dostala 4 i 8 x. I teraz ten kamien obiecany na poczatku plyta nagrana na benqu mimo ze w nero wyskoczyl napis ze wszystko ok nie nagrala sie nieda sie jej odczytac ani na benq ani na nec. Plyta nagrana na nec ok.

Teraz moje wnioski na benq strategie zapisu ustawione za optymistycznie dla niektorych nosnikow np ta omega mogla byc palona 12x bo na tyle bios pozwalal (nec mial max 8x). Wyglada na to ze na necu niema mozliwosci zepsucia plyty daje mu 8x a on sobie zwalnia jak mu sie plyta ktora pali zaczyna nie podobac (zobaczcie na wykres odczytu po tym dolku juz do konca jest odczyt ok nawet koncowka przy duzej szybkosci lepsza niz odczyt tych tdk co wczesniej wstawilem, mimo ze omega na koncu ma wiecej pi i pif niz te tdk a odczyt gladki a tam w tdk pod koniec lekkie zafalowania ) ( to samo w tescie jakosci po skoku pi potem jest juz spokoj).

Benq niewiem ale wydaje mi sie ze nie potrafi wyktyc tych subtelnych roznic w jakosci nosnika i nie zwalnia nic zwalnia jak juz jest bardzo zle.

Ostatni wniosek testy jakosci z benq w przypadku niektorych nosnikow kompletnie niemaja pokrycia z rzeczywistoscia ( patrzcie wczesniej w tym watku ktos testowal plytke wyszla mu jakosc 50 % a jak chcial potem zrobic test transferu to mu wywalilo blad ) i ta moja omega gorsza od tdkow a lepiej sie czyta

Ostatni po spaleniu tych plyt widze narazie ze benq lepszy do palenia na max 12x, 16x dobrych plyt verbatim,tdk,eproformance itd nec lepszy i bezpieczniejszy w paleniu plyt slabych
Omega omedze nie równa. Miałem 16 takich x4-R z czego dwie pierwsze nagrały się super. Z 16 nie działa 10. Nagrywałem na BenQ i na Liteonie 832.
8 nagrałem na benq i 8 na Litku. Z benka działają 4 a z litka 2.

U mnie benek zwalniał i to bardzo! Jedną nagrywał x4 25 min, więdcej było zielonego niż czerwonego na diodzie.
Nie patrz na to, że na Necu poszło bo te płyty naprawde cięzko przewidzieć!

A jak obejżałem sobie płyty to było widać takie pasy na nośniku i miejscami było widać jakby sie rozłaziły dwie warstwy. I barwnik miejscami z plamami.
Celeron Prescott 2.4@2.6 ASUS P4VT8+ 512 DDR 500mhz TWINMOS cl2 RAD. R9550 Gigabyte 128MB 128Bit 250@400 400@512 2x SEGATE 80GB 7200.2 SAMSUNG 200GB S-ATA CDRW Liteon 24+32@ 52246S BenQ DW 1620@PRO Chiftec 360W Samsung SM 710N

Nie toleruję nietolerancji
Nikt nie jest doskonały....ale mi najmniej brakuje...
KrEtYn jest offline   Odpowiedz cytując ten post