Witam.
Ja wykonałem kopie inna metodą- prostszą dla uzytkownika ale trudniejszą dla nagrywarki.
Nagrywarka: LiteON LTR-40125S ZS0R
Płyta: Memorex CDRW HS x8-x12 InfoDisc Co.
Programy: A 120% (odczyt i zapis), GameJack 4 (ukrywanie ATIP)
Profile:
odczyt: A 120% SafeDisc 2/3 prędkość x8
zapis: A120% SafeDisc 2/3 prędkość x4 (!!!bez korekcji EFM!!!)
I po sprawie
Kilka słów komentarza.
Kopię odpala szybko i zawsze. Wyszła działajaca juz za pierwszym razem.
Adamantan zrobił kopie defaultowym profilem CloneCD czyli z właczona programową korekcją EFM. Ja zrobiłem Alcoholem ale korekcję EFM wyłączyłem- to sie uda na niewielu nagrywarkach, za to kopia jest 1:1.
To tyle o nagraniu. Jest jeszcze duży problem z blacklistem bo jak napisał Adamantan cały A 120% a nie tylko jego virtual jest blacklistowany. Poszedłem za jego przykładem i do ukrycia ATIP skorzystałem z Game Jacka 4.
Potwierdzam również, że jeżeli gra raz załapie, że płyta jest kopią (np nieukryty ATIP) to juz potem się nie uruchomi nawet z oryginału, jednak wystarczy ją reinstalować i zadziała- nie ma potrzeby czyszczenia rejestru.
Nie testowałem kopii na innych napedach (bo nie mam). Uwaga! Łatwiej zrobic kopie na CDRW niz na CDR, a nosnik jest b. ważny podobnie jak w przypadku SD 3.2 Na słabszych nośnikach łatwiej nagrać jak sie właczy korekcję EFM nawet jesli nagrywarka potrafi sie bez niej obejść.
Do nagrywania na CDR polecam drogie/dobre płytki. Nie wystarczy byle jaki Verbatim, TDK, czy BASF nie mówiąc juz o Hawkach i spółce (to juz sprawdziłem przy okazji SD 3.2).
Ponoć TDK Silver sie nadaja ale nigdzie nie widziałem, podobnie jak płytek Plexa o których wspominał Adamantan.
Powodzenia. Ja ide na jedno z moim LiteONem