Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.02.2005, 20:32   #7
paja
niezwykły

Data rejestracji: 07.02.2003
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DMA? hmmm wiem jak to zmienic w cd-romie ale w dysku twardym nie widzę tej opcji bardzo dziwne mam operę włączoną i tlen a tu 41% SYSTEMU ZOSTAŁO ;( W pomocy jest takie cuś

Cytat:
"Dysk X używa systemu plików w trybie zgodności z systemem MS-DOS.

Problem ten często występuje na kilku dyskach. Zazwyczaj spowodowany jest on przez wymieniony w pliku Config.sys sterownik, którego system Windows nie rozpoznaje i z którym związany jest komunikat Stronicowanie w trybie zgodności obniża ogólną wydajność systemu. Jeśli pojawiają się oba te komunikaty, zajrzyj najpierw do tematu Pomocy dotyczącego komunikatu Stronicowanie w trybie zgodności obniża ogólną wydajność systemu.
Jeśli tylko na jednym dysku pojawia się komunikat Dysk X używa systemu plików w trybie zgodności z systemem MS-DOS, dysk ten używa sterownika trybu zgodności z systemem MS-DOS (trybu rzeczywistego), który może obniżać wydajność dysku. Dowiedz się u producenta sprzętu, czy dla danego dysku dostępna jest zaktualizowana wersja sterownika. Jeśli nie, wydajność dysku może być mniejsza od optymalnej, ale mimo to można go używać.""
i jeszcze

Cytat:
Stronicowanie w trybie zgodności obniża ogólną wydajność systemu.

System Windows nie mógł zidentyfikować jakiegoś sterownika trybu rzeczywistego lub programu rezydentnego ładowanego w pliku Config.sys lub Autoexec.bat. Wyświetlony zostanie jeszcze jeden komunikat podający nazwę sterownika lub programu powodującego problem.
Ponieważ system Windows nie mógł zidentyfikować sterownika lub programu, włączony został tryb zgodności z systemem MS-DOS, aby umożliwić działanie programu. Obniża to jednak ogólną wydajność. Aby zwiększyć wydajność, usuń program lub sterownik powodujący problem albo skontaktuj się z producentem programu lub sterownika i zamów jego uaktualnioną wersję.

Ostatnio zmieniany przez paja : 23.02.2005 o godz. 20:34
paja jest offline   Odpowiedz cytując ten post