Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.02.2005, 08:44   #28
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam jak zawsze kilka ciekawych pytań... ostatnio w firmie było szkolenie z m$ i koleś spytany co ma zrobić klient, gdy płyta oryginalna z xp oem trzaśnie mu w cdromie lub dziecko ją złamie lub pies pogryzie etc. odpowiedział, że w stanach nie ma czegoś takiego. Oni nie mają takich problemów. Zresztą tam tyle ludzie zarabiaja i winda jest tak tania, że po prostu idą i kupują nową. Czyli kupując winde najlpiej zrobić sobie od razu kopie o oryginale można zapomnieć i jechać z kopii. Reasumując zniszczona płytka z xp = nowa winda.

Dalej... czym właściwie różni się wersja box od oem ? Koleś tak się produkował, że powiedział, że wersja oem jest przywiązana do jednego komputera i jak ją zainstalujemy i będziemy chcieli ja aktywować kilka razy to już nawet telefonicznie nie będą chcieli nam jej aktywować. Ponoć ten problem znika w wersji box i możemy ją aktywować do skutku. Z drugiiej strony jeden kumpel z firmy powiedział, że ponoć wersji XP BOX się nie aktywuje, bo nie ma tam czegośtakiego jak aktywacja. Znaczy aktować jak chcemy to możemy ale nie ma tam czegoś takiego, że instalujemy winde i jest napisane "30 dni do aktywacji". Dlatego prosiłbym kogoś o sprostowanie...

Także była dyskusja, że XP oem nie może być sprzedawany oddzielnie. Jest to system operacyjny, który musi być sprzedawany z jakąś częścią do komputera np tanią myszką za 5 zł , czytnikiem etc, ale ciekawe czy z kablem zasilającym do komputera

ech... po takim szkoleniu człowiek się zastanawia czy w ogóle chce mieć oryginalną winde...

Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 25.02.2005 o godz. 08:47
KarolluZ jest offline   Odpowiedz cytując ten post