ideJ: Wielkie dzieki za info! Sprobuje jasno sprecyzowac, o co chodzi: film byl zakupiony w Anglii i mial tylko JEDNE napisy: angielskie. Wyciagnalem je (synchronizacja)(SubRip-stąd pliki *.srm...), przetlumaczylem i chce teraz "podlozyc" najlepiej obie sciezki z napisami. Film z napisami juz mam, pozostaje wkomponowanie MENU.
PROBLEM 1: Z tego , co widze w oryginalnej strukturze IFO - konstrukcja jest nastepujaca: film jest podzielony na 4 łańcuchy (chains) (a każdy podzielony na 6 rozdziałów (cells) (kazdy lancuch "idzie" ze swoim wlasnym czasem, od zera - natomiast struktura zreuatoryzowanego filmu jest inna:
mam tylko JEDEN lancuch podzielony odp. na 24 rozdzialy, bo po zDEMUXowaniu video (za pomoca VOBedita), pojawia sie tylko jeden plik *.m2v. Tak samo zreszta (chyba...) jest z audio *.ac3, ale nie jestem pewien... .
W tej sytuacji w momencie stosowania IFOUpdate - pokazuje mi blad, ze tablica PGC (VTS_PGC table) jest zbyt mala, bo ma tylko jedno miejsce.
PROBLEM 2: Probowalem robic to tez w dosc "chalupniczy" sposob: mianowicie wkopiowalem nowe VOBy w stara strukture filmu, niestety podział scen jest nieco" rozjechany" (o pare sekund...), ponadto nie jest widziany drugi strumien napisow (ten oryginalny, angielski). Pytanie, jak w strukturze VTS_IFO dolozyc nowy strumien napisow, moze najpierw jakis pusty, zeby sie w IFOUpdate nie gryzlo?
PYTANKO TECHNICZNE: IFOUpdate: 1) skopiowac "nowe" Voby do oryginalnych VTSów 2) wtedy skorygowac strukture jak podano w artykulach, czy tak?
PYTANKO OSTATNIE: czy mozna w jakis sposob edytowac i wklejac przykładowo strukturę VTS_PGS, lub skopiować i przesłać komuś do oceny, bądź wklejać inną etc.... chyba nie jest to mozliwe w tak prosty sposob...??
Raz jeszcze dzieki za dobre checi pomocy!