Cytat:
Napisany przez zenon77
Jakbys mogl jeszcze napisac gdzie to zrobic  Bo nie mam pojecia 
Probowalem wywalic sterowniki ide i zainstalowac pod winem ponownie , wrzucilem tdk+r na 8x i zielona kontrolka migala juz rzadziej mniej wiecej 1 raz na 5 mign. czerwonej. lecz przy 20% okolo zgon plytki;/
edit: w menedzerze urzadzen w opcjach obu kontrolerow ide mam ultra dma 2 ustawione jesli dostepne...od poczatku....
|
mozesz miec ustawione udma2 jesli dostepne ale biezacy tryb mozesz miec pio. u mnie wyglada to tak jak na zalaczonym obrazku. jesli u ciebie rowniez tak to wyglada to sugeruje:
1. zmienic tasme - sprawdzic na innej 80 zylowej.
2. podlaczyc hdd na kanale 1 a nagrywarke na kanale 2 samodzielnie (o ile masz wiecej napedow) - jesli masz np hdd z nagrywarka na jednej tasmie to moze to byc przyczyna wolnego nagrywania.
3. sprawdzic aspi
Nero InfoToolem
4. zdefragmentowac dysk na ktorym masz pliki do wypalenia.
5. powylaczac na czas nagrywania wszelkie programy.
to na razie na szybko pomysly jakie mi przyszly do glowy, chociaz takie wolne dzialanie komputera (podczas nagrywania jak i odczytu) sugeruja ze to jest raczej problem z dma. napisz jaki masz sprzet (bo moze to jakis staruszek i sobie po prostu nie radzi z nagrywaniem z taka predkoscia) i jak masz to wszystko podlaczone (napedy) oraz jaki system. najpierw jednak porownaj zalaczony obrazek z tym co masz u siebie.