Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.02.2005, 19:07   #9
M4ciek
Bywalec

Data rejestracji: 30.08.2001
M4ciek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ta... przesiadlem sie na tego CD XP Burnera czy jak mu tam bo w przeciwienstwie do Nero umozliwia ustawienie wszystkich predkosci nagrywania (mam plytki TDK 1x, 2.4x, 4x i Nero pozwalal na nagrywanie tylko 4x podczas gdy ten drugi darmowy soft umozliwia wybor...

ale zeby bylo smieszniej...

mam dwie serie TDK'czków; roznily sie tylko "Media Type ID" miedzy soba... wczesniej kupione maja 01, nowsze maja 02.

w ciagu 3 dni nagralem kilka plytek z obu serii i wyniki sa nastepujace (wszystko nagrywane wlasnie na tdk i 1x predkosc)

2 jednakowo zniszczone dokladnie w tym samym miejscu - obie z nowej serii (1.408 GB)
kolejne plyty z nowej serii nie chca nawet wystartowac - nero nie chce wypalac bo na ricohu ani jedna plyta sie nie udala wypalona przez nero;

2 plyty z roznymi danymi nagrane na starej serii jeszcze; jedna odczytywalna w 100%, w drugiej nie idzie odczytac 2 filmów z 6 (na plycie te pliki 'wypalone' mniej wiecej po srodku);

czekam az mi dosla z domu mojego liteona z normalnego kompa i wtedy przetestuje czy przypadkiem ta nowa seria tdk nie jest totalnie do kosza...

edited: liteon wypala obie serie tdk ktore mam - az milo (podlaczony przez USB->IDE)

Ostatnio zmieniany przez M4ciek : 11.03.2005 o godz. 16:51
M4ciek jest offline