Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.02.2005, 10:55   #37
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
@ Knydel - obudowę już zdejmowałem i próbowałem dokładnie sie przysłuchiwać, ale nic to nie dało. Nie potrafię po prostu zlokalizować tego dźwięku. Dlatego próbowałem zatrzymywać poszczególne wentylatory, żeby drogą eliminacji wskazać ten hałasujący. Teoretycznie wskazywałoby na grafikę i to najczęściej właśnie wentylatory na niej sprawiają tego typu problemy...

@ Predi, Grzeniu

Upewnię się jeszcze, czy to na pewno wentylator na procesorze, a jeśli tak, to spróbuję tak, jak opisaliście. Dzięki

@ Joe_Doe

Przy restartowaniu komputera tego nie ma.. tylko przy włączaniu "na zimno". Po prostu któryś wentylator się długo "rozkręca" i robi to całkiem głośno... Ale spróbuję z tym wyjęciem grafiki. Może to rzeczywiście ona. A jeśli tak, to co dalej? Wyczyścić z kurzu? Nie ma problemu, ale czy to wystarczy, czy trzeba by jeszcze czymś przesmarować? A jeśli tak, to czym i jak?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post