Dyskusja: DVD-Audio
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.02.2005, 19:45   #24
tataa
Bywalec

Data rejestracji: 07.09.2004
tataa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez xMaRcO
DVD-Audio
Czy ktoś zna oprogramowanie do tworzenia płyt DVD-Audio.
Nie chodzi mi o programy takie jak Goland Audio DVD Creator który tworzy płytę w formacie DVD-Video.
Program ten powinien tworzyć pliki w katalogu AUDIO, z plików 44,1; 48; 88,2; 96; 176,4 i 192khz oraz z rozdzielczością 16 do 24 bitów zkompresją MLP, DD5,1 i DTS lub bez PCM stereo.
Za pomocą tego programu chciałbym nagrać całą dyskografię jednego wykonawcy.
xMarco
twoje pytanie :
Czy ktoś zna oprogramowanie do tworzenia płyt DVD-Audio.celem:nagrać całą dyskografię jednego wykonawcy
pytanie: twoja dyskografia w jakim jet formacie:
pcm-audio cd 16-44.1 czy sacd czy audio dvd DVD-AUDIO 96/48 kHz z 20 bit czy dts czy ac3
jeśli masz żrudło pcm lob ac3 to program Audio DVD Creator 1.90 jest w zupełnośći wystarczający
jeśli chcesz przerobić dżwwięk pcm na wielokanałowy i zapisać go w standardzie sacd dts czy dvd audio
zaczynają sie strome schody programy cięrzko dostępne i bardzo drogie pozatym podkreślam ja
nie widzę w tym najmniejszego sensu bo z 2 kanałowego dżwieku robić 5 kanałowy gdy prawwdziwy 5 kanałowwy
dżwiek powstaje z 5 lob więcej żrudeł dżwieku mniejwięcej tak jak sa rozmieszczone głośniki kina domowego
lob miksowane przez prawdziwych profesjonalistow na iście prawdziwym sprzecie i oprogramowaniu
- jak masz miedż to nie zrobisz z niej złota tak samo jak z pcm nie zrobisz leprzej jakości
zakładajac rze orginał jest nagrany prawwidłowwo
ciekaw jestem czy programem Minnetonka Audio Software - DiscWelder Steel potrafią zapisać
dts, audio dvd a w szczegulnośći sacd na płytę dvd
ciekawi mnie rez jakim programem wwyciągnąć dżwięk z płyty dvd bo decrypter wyciąga hyba tylko ac3?
co do zmiany z pcm na audio dvd morze pomorze bardzo dobry program a zarazem dostępny cool edit 2
tataa jest offline