01.03.2005, 11:52
|
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2004
|
Cytat:
Napisany przez LukE_bb
Na 10 nagranych płyt DVD+R Esperanza X4 aż 3 miały błędy spowodowane niepoprawnym zapisem a 2 wyrzuciło podczas zapisu. Czyli poprawny zapis na tych płytach to 50%. Mało. Sam nie wiem czy trafiłem na jakiś trefny model tej nagrywarki, bo czasami mam jej serdecznie dość. Ale pewnie tylko firmy TDK, Plextor i im podobne wypuszczają sprzęt za cene X3 ceny LG ale dający gwarancję SUPER WYSOKOEJ JAKOŚCI ZAPISU.
|
W przypadku tej nagrywarki faktycznie mogą być duże problemy z płytkami nie obsługiwanymi przez nią. Tak samo było z Platinum tzn. też się pojawiały błędy podczas zapisu. Czasem był to błąd podczas weryfikacji kompilacji tzn.
część zapisanych danych była różna od wzorca co nie przeszkadzało płytce działać prawidłowo. Rzadziej ale też się zdarzało że po prostu wysypywało się
podczas nagrywania i taką płytkę można było po prostu wyrzucić. Teraz gdy wyszedł bios w wersji A115 te problemy znikły jak ręką odjął więc podejrzewam że twoje problemy może rozwiązać nowa wersja biosu.
Jeżeli nie chcesz od razu zmieniać nagrywarki na nową to radzę przesiąść się na płytki innych typów do czasu wyjścia biosu obsługującego ten typ. Tak poza tym z płytkami Esperanza zawsze miałem problemy i to na różnych nagrywarkach więc nie polecałbym tej firmy 
|
|
|