Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.05.2002, 16:57   #6
gofer
Bywalec

Data rejestracji: 21.04.2002
gofer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
1. Jednym ze sposobów sprawdzenia odczytu subkanałów jest utworzenie testowej płytki w Nero CD Speed / Advanced DAE Quality Test (wyczyścić pole przy opcji Simulate). Następnie wykonać ten test i wyniki zapisać do pliku. Oczywiście ten sposób ma wadę: płytkę trzeba wypalić.
Można też sprawdzić to w Clone CD. Odczyt płyty i utworzenie obrazu, zaznaczyć pola odczytu danych subkanałowych (Trochę mówi okienko po prawej stronie) / Dalej / OK. W okienku Clone CD Log pojawi się sporo informacji i albo nie będzie problemów, albo da znać, że czegoś nie może odczytać (chyba !?!). Log można zapisać.
2. Jakość audio i inne testy też można sprawdzić wykonując testy w Nero CD speed
(CD Speed) - wyniki da się zapisać jako plik binarny (.DAT)
3. Jeśli chodzi o transfer CD-RW i CD-RW (HS), mam nagrywarkę ASUS CDR3212A i przy odczycie tych płyt transfer tylko trochę pada (z 32x do 25x), ale spotkałem się z testami CD-ROM-a ASUS-a i tam jest znacznie gorzej bo AV Speed spada aż do 5x.

Odczyt DVD można sprawdzać jakimś DVD Speed, ale o tym to już nie mam pojęcia...

Jeśli miałbyś jakieś logi, pliki czy zrzuty - polecam się, chętnie na to spojrzę. Mój e-mail: ggalkow@wp.pl.
Dzięki za pomoc i na razie.

--
Pozdrawiam
Gofer
gofer jest offline