Cytat:
jakol napisa***322;(a)
U mnie Audiocatalyst nie pracował poprawnie pod XP. Potrzebował chyba starszych sterowników ASPI. Ktoś na forum CDRinfo polecił mi program AudioGoGo. Jest prosty w obsłudze, szybszy od Audiocatalista, darmowy i po polsku. Używa japońskiego kodeka GoGo stworzonego w oparciu o kodek Lame.
Ale może niech na temat tego programu wypowiedzą się fachowcy. Ja jestem z niego zadowolony.
Można go pobrać tutaj:
http://strony.wp.pl/wp/interdarekb/polish/index.htm
|
Faktycznie AudioGoGo jest bardzo szybki, lecz o ile pamiętam to nie posiada funkcji normalizacji.
Osobiście używam Audiograbera który może korzystać z zewnętrznych kodeków min. z dość często aktualizowanego Lame. Co prawda nie jest tak szybki jak kodek GoGo lecz trochę bardziej dokładny co widać po ilości błędów sum kontrolnych. Niestety najlepszy kodek nie wystarczy w przypadku posiadania napędu CD który nie radzi sobie z prawidłowym zrzucaniem audio nawet niezniszczonych płyt - miałem taki przypadek z jednym utworem Sandry, pomimo braku widocznych uszkodzeń płyty utwór, już w formacie MP3 nie nadawał się do słuchania. Występowała duża ilość trzasków. Dopiero rippowanie za pomocą nagrywarki dało pozytywny rezultat.