|
Ok, po kolei SVCD no nie standard zapisu na tasmie tylko standard zapisu MPG2 na płytkach DVD, po drugie ja mam DVD 16x Samsunga i to jet rewelacja (cena jakośc).W porównaniu do LG to Samsung 2,5x szybciej zrzuca płytki (clonem np,). Coprawda w porównaniu do LG cd-roma, jeszce ostatnia uwaga: uważajcie jak wyciągacie (jest oczywiscie sposób ale to trzeba zaprezentowac) płytki z pudełek dośc czesto wyciągając płytke ciągnie sie za obrzerze natomiast srodek przywiera (po uzyciu siły srodek odskakuje z zatrzasku) i własnie wtedy powstaja mikro rysy.Te mikro pęknięcia po czasie są przyczyną rozpadku płytki na mak (powstają ogromne siły odśrodkowe przy rozpędzaniu płytek), coprawda nie wiem dlaczego LG przodują w rozwalce płytek ,może układ stabilizacji i rozpędzania płytek jest jakoś nie dopracowany.Acha jescze jedno Samsung wchodzi na prędkośc i stara się ją utrzymać natomiast LG rozpędza sie do dużych predkości i znich szybko rezygnuje-powoduje to duża niestabilnośc przy nagrywaniu w locie. Ocena pozostaje jednak rzecza subiektywna ale polecam Samsungi przynajmniej DVD.
|