Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.03.2005, 17:28   #5
bubson
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.07.2002
bubson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Proton
Żadna firma nie wyda Klientowi w ramach reklamacji zregenerowanego dysku, czy towaru naprawionego nie Twojego! To jest co najwyżej głupie piep**enie wielkiego Pana Serwisanta w sklepie! Dostają od Producenta nowe elementy, a ludziom wciskają używne...
Owszem, Producent/Przedstawiciel Producenta może dysk naprawić i zwrócić Tobie naprawiony, ale to musi być dysk który zakupiłeś, czyli Twój! Jak możesz otrzymać nie swój, używany dysk?! Prawo tego nie przewiduje. Istnieje coś takiego, jak prawo własności .
Czy jak buty się Tobie rozlecą, oddasz je do naprawy do Producenta, to odbierzesz nie swoje, używane buty?! W końcu dobre...
Przestańcie sobie ludzie dawać wciskać głupoty, bo inni na tym żerują.
Nie nalezy też korzystać z gwarancji wystawionej na kawałku papieru przez sklep. Są tam z reguły niekorzystne zapisy dla Klienta. Przecież jest coś takiego, jak możliwość reklamacji tytułem niezgodności. Ludzie, nauczcie się egzekwować swoje prawa...
Do możliwości reklamacji towaru, praw i sposobów wyegzekwowania odsyłam na stornkę w linku:
http://www.ih.katowice.pl/prawa_zalozenia.htm
no nie bede sie sprzeczal, ale.....oddawalem do serwisu kilka dyskow (moje i znajomych) ktore mialy bad sektory. Dyski ktore dostalem w zamian to byly takie same modele, ale mialy nalepke taka pomaranczowa ktora jesli dobrze pamietam mowila 'service part'. Gwarancja byla przedluzona o okres 'wizyty' dysku w serwisie. Jakies 2 miesiace temu wyslalem swoj dysk 120GB do Maxtora bo sie elektronika spalila - dostalem taki sam model dysku z nalepka 'refurbished' ale to nie byl moj oryginalny dysk. Wydaje mi sie ze producent/serwis moze tak robic - prawo wlasnosci tu raczej nie dziala, o ile da Ci dysk ktory ma takie same parametry jak twoj stary dysk (to samo tyczy sie innych podzespolow komputerowych). I nie porownuj dyskow do butow bo to zupelnie inna sprawa.....
bubson jest offline   Odpowiedz cytując ten post