Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.03.2005, 14:43   #9
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez toel
Witam!
Po pierwsze to z góry przepraszam za moje ew. lamerstwo (cóż....nie jestem z tematem super obeznany).
Ale do rzeczy - sprawa ma się tak.
Posiadam nagrywarkę LiteOn DRW-3s121, która z tego co wyczytałem w necie, obsługuje płyty dwuwarstwowe. Kupiłem taką i okazało się że nawet nie chce jej przeczytać.
Kolega, który już się kiedyś zmagał ( z inną) nagrywarką poradził bym ściągnął najnowszy firmware. To ja też wszedłem na stronę liteon'a (liteon dot ab dot pl) i okazało się, że nie ma firmwear'u o takiej nazwie.
Teraz fakty, które posiadam:
-zauważyłem że na stronie hivision dot pl jest nagrywarka o takiej właśnie numeracji, ale przecież hivison to zupełnie inna firma niż liteon (wg mnie więc wrazie czego oszczędzić za lamerstwo proszę )
-jestem w kilkudziesięciu procentach pewien że ta nagrywarka którą posiadam jest oem'owym odpowiednikiem innej, od której firmwear pasuje
-obecny firware jaki mam (sprawdzałem za pomocą nero info tool) to TSG1
-mam windowsa xp

Jak możecie to powiedzcie o co wogule chodzi. Tzn. czy to wypalanie płyt dwustronnych zależy od firmwear'u? Jeżeli tak to skąd wziąć nowy (tzn. jaki jest ew odpowiednik, czy cóś ) a jak nie to co mam zrobić?

Z góry dzięki za wszystkie porady !!!!!!!!
Na tej stronie http://liteon.neostrada.pl/1213s@1653s.html są różne biosy do twojej nagrywarki, wystarczy ściągnąć, rozpakować, uruchomić, wybrać napęd i Start