Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.07.2002, 12:21   #3
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Czy Poczta Polska nie oszukuje?

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
W jednym ze sklepów internetowych zamówiłem sobie podzespoły komputerowe. Jako formę wysyłki omyłkowo zaznaczyłem pocztę zamiast kuriera... Wszyscy wiedzą, jakie przękręty robią niektórzy pracownicy poczty. Nie wiem teraz, czy otrzymana przesyłka będzie kompletna, może coś komuś będzie bardziej potrzebne niż mnie? Jakie są Wasze doświadczenia z Pocztą Polską? Ile trzeba czekać na przesyłkę? Czy będę mógł w obecności "listonosza" otworzyć paczkę celem sprawdzenia zawartości jeszcze przed zapłaceniem?

Witam !

Sklepy internetowe nie przystępują do realizacji zamówienia od razu jeśli zamówiłeś to niedawno to zadzwoń do firmy / sklepu / i dowiedz sie czy zamówienie jush wysłano czy jeszcze nie jeśli nie to poproś o zmianę dostawy na kuriera ja moałem ppdobny przypadek.

Zamówiłem kartę graficzną w www.sirius.pl i czekam dwa dni i nic dobra myślę przyśla w poniedziałek.

Przyszedł poniedziałek a przeyłki nie ma za to miałem telefon z w/w firmy z potwierdzeniem wysyłania paczki tzn pani dzwoniąca miała paczkę w ręku i upewniała się a ja jej mówię zeby z poczty zmieniła na kuriera i zarzyczyłem sobie dostawę na drugi dzień pomiędzy 8 - 9 rano no i paczka była w trybie expresowym .

Więc jesli jest jescze możliwość to postaraj się dodzwonić do tej firmy / napewno dostałeś mailem jakiś numer zakupu / i zmienić formę dostarczenia przesłki.

A co do poczty to listonosze nie noszą przesyłek / dostajesz awizo i popitalasz na pocztę z kasą i dowodem przy takiej formie bardzo wskazane jest otworzenie przesyłki na poczcie przy osobie która ją wydaje !!!!1 i sprawdzenie czy wszystko gra !

AHA kurier kosztuje 20PLN a poczta chyba 8PLN
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post