Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.03.2005, 21:05   #12
Dudi77
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2004
Dudi77 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez LukE_bb
Ja mam sporo problemów ze swoją nagrywarką. Ostatnio kupiłem Esperanze X8 DVD-R i wypala mi około 50% płyt. Przy pozostałych albo wywala błąd - communication error albo skopiowanych danych nie daje się odczytać z płyty (wyskakuje błąd sektora i koniec). Na jakich płytach nagrywacie i czy macie jakieś problemy z tym sprzętem?
Ja niestety swoja nagrywarke oddalem do serwisu. 99% nagrywanych DVD ladowalo w smietniku, podczas nagrywania wyskakiwal blad "Invalid Adress To Write" i koniec, najczesciej tuz po rozpoczeciu nagrywania. W serwisie gosc powiedzial mi, ze w ciagu tygodnia wymienili 12 napedow, a w skali miesiaca w kraju okolo 1000 szt!!!!!! Jakas wadliwa seria. Tuz po zakupie mialem klopot z odczytem DVD (nawet bez zadnej ryski) "zupgradowalem" firmware z A101 na A111 i problem zniknal, ale po ok. miesiacu znowu problem z nagrywaniem.
JAKI Z TEGO WNIOSEK? Szkoda nerwow, wku...ania sie, rzucania plytami, kopania kompa, tylko oddac sprzet bezposrednio do serwisu (bo szybciej niz przez sklep) i liczyc na wymiane na nowy. Jeszcze nie mam odp z serwisu ale mam nadzieje, ze to juz niedlugo w serwisie powiedzieli mi ze zwykle trwa to jakis tydzien, narazie minelo 8 dni i czekam na odzew. POWODZENIA!! Oddajcie sprzet do serwisu. Moim zdaniem zwykle napedy DRD8120B bardzo dobrze radzily zsobie z porysowanymi plytami i dosc dobrze z krazkami DVD stad warto zostac przy LG.
Dudi77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post