Próbowałem podnieść mojego litka na 1653s i go uwalieł. Opiszę po kolei: wgrałem taki biosik od znajomego 1653S.CS0C.patched-cf. Zrobiłem najpierw backup eepromu. Po wgraniu biosu napęd wszystkie płyty uznawał za puste i DVD i CD

Znajomy powiedział żebym sprubował zrobić w takim razie 1633s biosem: ***8226; BS0S - patched - crossflashing (for 1213S, 1613S, etc.) z
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html. W czasie ładowania wywaliło error. Od tej pory przy wgrywaniu każdego biosu wywala ten error. Prubowałem wgrać backupa eepromu. Ale podczas ładowania jak kreska doszła do końca nic się nie działo żero komunikatu ani nic. Odczekałem może z niecałą minutę i wyłączyłem myśląc że już. Potem się dowiedziałem że to powinno trochę trwać. Teraz nie przyjmuje już mojego pliku z beckupem eepromu wywalając w EEPROM_Utility Error eepromu. Błagam was o pomoc co wgrać i jak żeby nagrywarka wstał. Proszę o pliki i opis przeszukałem forum ale nic zrozumiałego nie znalazłem. Najgorzej teraz z tym eepromem jaki wgrać ??
BŁAGAM POMÓŻCIE MI GO ODRATOWAĆ !! tO PILNE