Dyskusja: Nie na temat =]
Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.07.2002, 20:11   #22
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Nie mówię że TECHNICS to najlepszy sprzęt pod slońcem bo tak nie jest ale uwazam po prostu że jest dla przeciętnego człowieka w zupełoności wystarczający / zreszta jakość dzwięku zależy w duzej mierze od głośników.

Wybrałem TECHNICSA bo jest to sprzęt dość tani posiada wiele możliwości rozbudowy i jest powszechnie dostępny / praktycznie można go kupić w każdym porządnym sklepie RTV /

Do YAMAHY nic nie mam wiem ze robia dobry sprzęt ale to jush w pewnym sensie luksus.

Jak poweidziałem na samym początku wszystko zależy od kasy jeśli ktoś chce mieć sprzęt który wypada dobrze w kategorii cena do oferowanych funkcji to wybierze TECHNICSA , ONKYO itp.. natomiast jeśli ktoś ma troche więcej kasy t nic nie stoi na przeszkodzie żeby kupił sobie YAMAHę .

Przeciętny człowiek nie rozróżni / biorąc dwa modele w jednej grupie cenowej różnych firm / kóry z nich jest lepszy tak jest ze wszstkim płacąc 1000 zł za sprzęt TECHNICSA lub YAMAHY otrzymujemy urządzenia bardzo podobne.

I tak o tym o czym teraz rozmawiamy to jest klasa low end.

Na dole ceny klasy hi po prostu dla szejków dla większości świata po prostu nieosiągalne.

Zestaw głośnikowy : GENESIS ***8211; 396000 PLN
Subwoofer : KRELL MRS - 138900 PLN
Wzmacniacz zintegrowany ***8211; CR DEVELOPMENTS ***8211; TANTALUS ***8211; 38940 PLN
Odtwarzacz CD ***8211; KRELL KPS ***8211; 25sc ***8211; 95000 PLN
Tuner ***8211; BURMESTER ***8211; 978 REFERENCE ***8211; 39300 PLN

Kabel sygnałowy

MIT ***8211; MI ***8211; 350PROLINE SHOTGUN EVO 24050 PLN za metr miedziany

Kabel głośnikowy

SILTECH ***8211; LS 250 GOLD G3 ***8211; 4700 pln za metr / srebro/złoto

I to chyba nie jest najdroższy sprzęt / nie mogłem znaleść najnowszego numeru AUDIO /

A co do tego który sprzęt jest lepszy to skończmy to bo się zaczyna robić niemiło a i tak każdy będzie chwalił swoje.

DLA MNIE WYSTARCZAJĄCY JEST TECHNICS DLATEGO SIĘ NA NIEGO ZDECYDOWAŁEM JEŚLI KTOŚ MA AMBICJE NA WIĘCEJ TO PROSZĘ BARDZO KAŻDY MOŻE ROBIĆ I KUPOWAĆ CO CHCE W KOŃCU MIESZKAMY W WOLNYM KRAJU.

Pozdrawiam wszystkich audiofilów bez róznicy jak sprzęt mają.

Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam.
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post