Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.07.2002, 01:00   #5
Kricho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.09.2000
Kricho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: LITE-On znika sobie z systemu....

Cytat:
Flashman napisa***322;(a)
Hej Ludziska, mam LITE-Ona LTR-32123S i... mam problem.
To ścierwo doprowadza mnie do szewskiej pasji, regularnie, po kilku, kilkunastu minutach od uruchomienia kompa - jeżeli nie korzystam z napędu - wywala się, tzn. znika z systemu, powodując oczywiście małe zamieszanie i chwilowy zwis (Winda XP). Dla pełni obrazu podam kilka logów z rejestru zdarzeń:
Urządzenie \Device\Ide\IdeDeviceP1T0L0 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu.

Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\CdRom1.

Urządzenie 'LITE-ON LTR-32123S' (IDE\CdRomLITE-ON_LTR-32123S______________________XS0F____\5&1345035&0&0 .0.0) zniknęło z systemu bez uprzedniego przygotowania go do usunięcia.
Bylo tak, jak miałem nagrywarę podpiętą na jednym kanale jako slave z twardzielem systemowym, potem przewaliłem go na drugi kanał jako master i bez zmian. O co chodzi? Czy jest na to jakiś patent czy po prostu mam pakować ścierwo i wysyłać do serwisu?
Heja.
Podobnie działo mi się przed rokiem z LTR-12101B. Napęd figurował w W2k jako cdrom, ale żaden program do nagrywania nie widział poprawnie nagrywarki. Mogłem wypalić tylko 4-5 płyt i przerwa. Musiałem wymontować napęd, wmontować z powrotem i mogłem znowu kilka płyt zrobić ... i tak w kółko. Gość z serwisu mi nie wierzył i myślał, że kręcę, żeby się nagrywarki pozbyć.
Kricho jest offline