Cytat:
ALEX-77 napisa***322;(a)
Witam a ja mam takie pytanie :Czy jest mozliwosć w wyzej wymienionej nagrywarce podniesc jej szybkośc nagrywania tak jak to mam mkiejsce w X32 na X40
pozdrówka
alex
|
Nie można. Zresztą po co, jeśli musisz wykonać wiele kopii w krótkim czasie, to dokup więcej nagrywarek lub kompletną tłocznię.
Trochę mnie dziwi ten ogólny pęd do podkręcania nargrywarek. Przecież i tak wielokrotnie się okazje, że lepiej jest nagrywać nieco wolniej niż z prędkością maksymalną (zwłaszcza CD-Audio). A tu jeszcze ma być szybciej niż przewidział producent? Tylko że później wielu dziwi się szybko zużywającym się elementom urządzenia. Przecież nie ma nic za darmo. Wyśrubowana predkość musi owocować szybszym zużyciem. Ponadto zbyt szybkie magrywanie może (nie musi) nieść ryzyko nagrania danych z błędami, a wtedy klops - nagrało się niby dobrze, a odtworzyć się nie da.
Elfko, może nagrywałaś zbyt szybko.
Przyszła mi jeszcze taka myśl:
Czy próbowałaś otworzyć film z HDD playerem nagranym na tym problematycznym CD. Jeśli byłoby tak, że nie dałoby się uruchomić filmu tym playerem z CD, to oznaczałoby że player na HDD zintegrował się z systemem i dlatego możesz w nim oglądać filmy. Wtedy oznaczałoby to również, ze player z CD nie widzi odpowiednich bibliotek w systemie. Być może, ze player na CD ma źle podane ścieżki dostępu do bibiotek z kodekami. No może się mylę, ale spróbować warto.
Miłego dnia.