Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.03.2005, 23:20   #38
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
.... mam Canon'a i250 - ..... Wady - przede wszystkim - trochę wymagająca pod względem jakości papieru - dużo ładniejsze czarne wydruki są na droższym PolJet, niż na PolLux, nie mówiąc już o czymś jeszcze tańszym;....
Witam ponownie !
Może to wydać się niektórym dziwne, ale postanowiłem skorygować moją własną wczorajszą wypowiedź - szczególnie jej fragment zamieszczony powyżej.
Otóż po zastanowieniu się, a także po przemyśleniu tego, co powiedział mi kolega, doszedłem do wniosku, że w moim wczorajszym poście, zawarłem chyba (?) błędną tezę. Otóż nie mogę raczej twierdzić, że moja drukarka Canon i250, ma duże wymaganie dotyczące papieru, gdyż fakt, że na lepszym drukuje ładniej może być związany głównie z tuszem zastępczym którego używam. Bowiem, kiedy na początku miałem tusz oryginalny, drukowałem akurat na tym dobrym papierze PolJet ***8211; na którym zawsze wychodził mi dobrze wydruk. A na tańszy Pollux, przesiadłem się, gdy już używałem tylko tuszy zastępczych. Oczywiście podejrzewam, że nawet na tuszu oryginalnym, była by jakaś różnica pomiędzy lepszym i gorszym papierem ***8211; ale tego nie mogę już sprawdzić (chyba, że kupił bym oryginalny wkład !), - ale teoretycznie wydaje mi się, że nie była by tak duża jak na zastępczych (zarówno Inktec, jak i ActiveJet ***8211; czarne).
Więc chcąc być uczciwym, wprowadzę także za chwilę małą korektę do tego wczorajszego postu.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że nikogo nie wprowadziłem w błąd, tą moją nie do końca przemyślaną tezą.
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 05.03.2005 o godz. 23:27
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post