Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.03.2005, 10:44   #821
grzes07
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 21.10.2002
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@desden

Witam

ja nie chcialem nikogo obrazic jezeli tak to przepraszam, tylko jezeli popatrzysz na swoj komentarz to troche tak wyglada (taki "groch z kapusta")
A to ma "piernik do wiatraka" ze plytki dvd+r generalnie chodza od wersji Ps2 v7 bez problemu (powinno tak byc lecz w 100% nie jest), ale sa rowniez wyjatki od tych regul i plytki "+" sa grywalne na wczesniejszych wersjach Ps2 jak np. v3 a np. nie chodza na konsoli v10 tez z takimi sie spotkalem(bardzo rzadko)
A to ze napisalem o kalibracji to tylko z tego powodu ze sam podjas ten temat a to nie taka blacha sprawa i jezeli chcesz sie podjac kalibracji to musisz znac wartosci jakie nalezy ustawic to twoj obowiazek!, jak sobie to wyobrazasz tak na "oko" ustawic?, a po drugie ja mowie tylko o kalibracji mnie nie intersuje w tym momencie "napięcia zasilającego LA" lub inne duperele bo one nie maja praktycznie zadnego wplywu jesli chcemy dokonac kalibracje lasera ale jakie wartosci ustawic to klucz do sukcesu.. o ile?, i chce dodac ze w 99% musimy dokonac jeszcze innej korekty aby wszystko klaplo o ile sami ja nie sperd....., dlatego radze nie bawic sie w "Adama Slodowego", kalibracja pomaga ale to nie zloty srodek, gdy wystapia problemy (o ile ich wszesniej nie bylo) takie jak np. trudnosci w bootowaniu gier lub mamy blad jak np. "Disk read Error" to moze swiadczyc ze mamy problem z laserem (nalezy pamietac rowniez o tym ze laser moze byc uszkodzony i w tym wypadku nic nam nie pomoze, moge byc rowniez i inne przyczyny lecz to rzadkie przypadki), a dobrym w wielu wypadkach prostym i skutecznym jest przeczyszczenie samego lasera (np.plynem do czyszczenia szyb - ostroznie) a przy okazji dobrze jest przedmuchac(wyczyscic) nasz naped dvd ktory w konsolach Ps2 jest bardzo podatny na kurz, sa to proste czynnosci i nie powinny sprawiac trudnosci.

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 06.03.2005 o godz. 11:05
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post