Cytat:
|
Napisany przez Stef
macie racje,ale wszytsko zalezy od tego do zcego uzywasz drukarki. ja uzywam mojej ip 1000 do niewymagajacych wydrukow czarnych, wiec jade na najtanszym papierze i tuszu w butlach z allegro. czarny tusz jest OK,choc widac ze czarny nie jest do konca czarny,lecz ......ciezko ten kolor okreslic.... czarno-brazowy....czarna woda  ale drukuje OK
|
Witam !
Zgadzam się częściowo z tym, co napisał autor zacytowanej powyżej wypowiedzi.
Ja też np. aktualnie drukuję na papierze Pollux, który z w połączeniu z tuszami ActiveJet, nie daje zbyt dobrej jakości. Ale akurat to, co w ostatnim czasie drukuję, to nie rzeczy zbyt wymagające, więc wystarcza mi taka jakość. Aczkolwiek, jak skończy mi się ten papier (lub wcześniej będę musiał wydrukować więcej wymagających rzeczy), to na pewno kupię lepszy, bo różnica na ryzie to nie więcej niż 3-4 zł, a mam już doświadczenie, że jakość może być dużo lepsza, nawet na tak tanim tuszu.
I jeszcze dwie kwestie ***8211; jakiś czas temu, użytkownik ZYGA, zadał pytanie, czy poleca ktoś tusz InkTec. Trudno mi się wypowiadać o tym tuszu dla innej niż moja drukarki ***8211; Canon i250 (a różnica może być), powiem tylko tyle, że jak już wspomniałem w poprzednich wypowiedziach w tym temacie, miałem takie wkłady, zarówno czarny ***8211; ogólnie dobry, chyba nawet lepszy niż ten ActiveJet; mam też jeszcze aktualnie kolorowy, który mi się kończy - też jestem zadowolony, ale w tej materii zbyt dużo nie mogę powiedzieć, gdyż w kolorze bardzo mało drukuję i to na zwykłym papierze.
Ale chyba ogólnie polecam ***8211; na pewno dobre tusze, choć chyba jedne z droższych.
A jeśli już wspomniałem, że kończy mi się kolorowy, to ciekaw jestem, czy może ktoś używa zastępczego kolorowego ActiveJet i jeśli tak, to jakie ma zdanie na jego temat ***8211; bo nie wiem czy znów kupić ten droższy InkTec, czy wspomniany ActiveJet ? Z czarnego tej firmy, jak już wspominałem jestem w miarę zadowolony, ale kolorowego jeszcze nigdy nie używałem.
Pozdrawiam
ro29