mialem zrobić EOT ale...
1 ftp czy p2p to i tak zgodnie z zasadą Pawała i Gawła (PiG) zapcha łącze
1a. co jest a co nie jest usługa podstawową to czysto akademicka dyskusja

2. taki trup pc niewiele energii potrzeuje i trzeba go tylko raz ustawić (a często są już gotowe dystrybucje stworzone do określonych celów w których ingerencja usera jest zredukowana do znośnego dla ZU czytającego instrukcje poziomu) i mamy piknie dynamicznie dzielone łacze bez robienia sobie wroga z sąsiada, oraz bez potrzeby testowania jego wiedzy i cierpliwości dodatkowo zabezpieczone dzieki iptables/ openwall i czemu się tam jeszcze chce
3. a jak kasy szkoda to trzeba się dogadać, bo przeciez X i Y współdzielą łacze więc pewnie wspólnie ponosza koszty jego utrzymania a proponowane w większości postów tego topica rozwiazania godzą w drugiego usera co jest IMO nie fair
aha za wszelkie działania typu MAC karty i tym podobne to bym karał gardłem bo wara sąsiadowi do tego jaką sieciówkę lub inszą część kompa mam ochote sobie zmienić juz wystarczy mi pazerny m$ i to że oemka się przywiazuje do mobo.
BTW dlatego kiedyś nie zgodzilem się na podzielenie mojego łacza (lenistwo, bo to ja bym musiał alles zorganizować i poustawiać) ani na przyłaczenie się do wspolnoty posiadającej duzo szybsze okienko na net (znów bym musiał tego pilnować i wysłuchiwać że coś działa słabo i kazia nie ssie)

. Lenistwo jest drogą do świętości,

^|^^ a bluźnierstwo do raju ^^|^

^| Vintage Sansui & Braun/ADS |^