Wymienilem biosy jak mi tu wczesniej ktos sugerowal i spalilem nowe 2x to samo na verbatimach 16x znow plyty dostaly pozwolenie w szybkim tescie na palenie 16x. I tak
czasy palenia nec 6,13 minuty benq 5,59 minuty (szok najszybsze moje palenie sekunde ponizej 6 minut).
Ale testy jakosci jednoznacznie przemawiaja za nekiem po wgraniu nowego biosu zmniejszyla sie ilosc zarowno bladow Pi i tych 2 PI w porownaniu z ta poprzednia verbatimka palona starym biosem 2.18. Test odczytu na nec w obu przypadkach idealny dlatego go nie wrzucam zrobilem za to testy jakosci przy 16x na benq.
A w benq nie widze poprawy po przesiadce z biosu T9 na bios U9 a nawet ten gwaltowny wzrost bledow PI jest wiekszy niz na verbatimie nagranej na biosie T9 . Ale duzym plusem jest skrocenie czasu palenia z 6,28 na 5,59 choc to samo mam w necu z 6,39 na 6,13.
A zapomnialem o biosach napisac a wiec tak:
Benq zmienilem z B7T9 na B7U9
Nec zmienilem z 2.18 Quike millenium extreme na LD_V2.TB RC2 (Liggy & Dee NEC ND-3500 firmware) jest to bios 2tb + modyfikacje tych 2 gosci (zmienili szybkosc zapisu niektorych plytek i strategie zapisu i zdjeli blokade szybkosci w ripowaniu dvd video )
A i ogolnie znow 1:0 nec
Jutro wrzuce testy platinet media 16x (bardzo dziwne z testow przed paleniem mi wychodzi ze lepsze niz tdk+/- 1-16x a minimalnie gorsze od verbatimow 16x+ ) i tdk 1-16x- jakies lipne
Ostatnio zmieniany przez bibok11 : 09.03.2005 o godz. 22:44
|