Dyskusja: Lg 40x12x40
Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.03.2005, 23:59   #1
genmar
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.03.2005
genmar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lg 40x12x40

Witam

Jestem nowy i jak na nowego przystalo przeszukalem wpierwej forum pod katem nurtujacego mnie problemu. Niestety nic nie znalazlem.
Oto co sie dzieje:
Od tygodnia pracuje na WinXP i niestety jednoczesnie ze zmiana systemu pojawily sie problemy z nagrywarka. Na poprzeprzednim Windowsie (98SE), zeby nagrywarka dzialala sprawnie musialem ja ustawic w tryb interfejsu DMA (domyslny interfejs tej nagrywarki to PIO), w przeciwnym wypadku dzialo sie to co dzieje sie i teraz, czyli nagrywarka zamiast jednoczesnie nagrywac i uzupelniac bufor robi to na zmiane, przez co nagrywanie strasznie absorbuje system. Tak wiec po pierwsze praktycznie nic nie da sie jednoczesnie robic, a po drugie proces nagrywania nie dosc ze trwa o wiele dluzej, to jeszcze niezadko mimo potwierdzanego przez Nero sukcesu, plytka jest spierniczona (nie mozna z niej czytac) i to przy predkosci 24x. Mysle ze sprawa bylaby do rozwiazania, gdyby nie to, ze w WinXP nie mam mozliwosci recznego przestawienia trybu na DMA, jest tylko opcja "Tryb DMA jesli jest dostepne". Niestety sam z siebie system okresla nagrywarke jako PIO. Co robic? Czy da sie jakos przestawic ja na DMA w XPku? Czy tez mozna cos zrobic aby w trybie transferu PIO zaczela nagrywac normalnie?
z gory dzieki za odp
pozdr
marcin k
genmar jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online