Test w ktorym obalam lub potwierdzam mity:
trafila mi sie plytka dysan 8x+ popsuta (juz przed nagraniem bylo widac na nosniku jakies skazy ciemniejsze plamki jedna poszarpana ok 1 cm dlugosci od srodka na zewnatrz druga tez tylko ulozona bardziej po okregu 3 ciemna kreska dlugosci ok 1 cm szerokosc z 1mm tez od srodka do zewnatrz ale nic nagralem ja nekiem 12x ale palilo 10,05 minuty
1 mit pierwszy qscan sluzy do tastowania dyskow przed nagraniem .Wg mnie qscan nie sluzy do niczego zrobilem test normalny koncowki tej uszkodzonej plyty przed nagraniem wyszedl lux jak sie spalil widac w zalacznikach. Bardziej wiarygodny byl test szybki w ktorym plyta nie zaliczyla zadnej szybkosci nawet oblala 2,4x
2 mit benq testuje plyty wiarygodnie. Obalony plyta ktora dostaje ocene 37%
nie daje sie odczytac nekiem to test powinien pokazac zero. A nie wlaczyc korekcje w benq i przechodzic. Mam inne plyty ktore maja nizsza ocene w benq a sie odczytuja. Zaloze sie ze stardze odtwarzacze dvd tez by sie na niej wywalily Ogolnie test jakosci benq zawyza wyniki przez to ze naped ten ma genialna korekcje bledow w tescie powinna ona byc wylaczona.
3 mit nec ma slaba korekcje bledow. Swieta prawda
4 mit benq ma swietna korekcje bledow. Prawda
Niech ktos madry odpowie mi na 2 pierwsze pkt
zalaczniki z jakoscia plyty + 2 proby odczytu na nec + odczyt na benq + qscan test koncowka plyty
Jak tylko sie pojawi nowa wersja z nero cd speed z mozliwoscia testow jakosci na necu to przetestuje te plyty jeszcze raz nekiem i to bedzie bardziej
realne niz testowanie na benq
Ostatnio zmieniany przez bibok11 : 10.03.2005 o godz. 22:31
|