Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.03.2005, 17:11   #5
LUCAN
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.02.2004
LUCAN zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez veenom
Prosze o szczegółowy opis jak skonwertować VHS na avi lub odrazu DVD, nadmienić chce tylko że w tym temacie jestem lam i musiałbym mieć instrukcje krok po kroku co naciskać i w jakim programiku - z góry dziękuje
Jeżeli, jak piszesz, nie masz o tym "zielonego" pojęcia, to nasuwa się proste pytanie. Po co się za to bierzesz !! Ba, oczekujesz, że ktoś Ci poda sekwencję znaków na klawiaturze. Może najpierw poczytaj (fakt, że divx.howto czasowo jest wyłączony, ale jest jeszcze kilka innych grup dyskusyjnych), Po wpisaniu "VHS na HDD" w Google otrzymałem "tylko" ponad 5 tys. wątków, poszukaj, na pewno coś znajdziesz, a potem pytaj konkretnie o to, czego nie zrozumiesz.
Aby dokonać takiej operacji musisz wpierw zrzucić zawartość VHS na HDD, nie piszesz czym dysponujesz (jaką kartą). Jeżeli masz np kartę TV, to po zrzuceniu otrzymasz najprawdopodobniej już plik *mpg lub *.avi, który możesz odtwarzać na PC
Na razie tyle
Pozdr

PS A tak swoją drogą, postawiony przez Ciebie problem można przyrównać do:
"Chcę napisać do koleżanki list po angielsku, ale ni w ząb nie znam angielskiego. ...Może ktoś mi powie jak mam to zrobić?"
LUCAN jest offline   Odpowiedz cytując ten post