Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.03.2005, 15:12   #2019
bart87
Bywalec

Data rejestracji: 22.12.2004
bart87 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam tego NEC'a od 5 dni, wypaliłem 3 płyty, z tym, że jedną z nich na oryginalnym firmware'u, a dwie pozostałe na 1.26 od IO-DATA z automatyczną zmianą bitsettingu. Płytka (Supratec) wypalana na oryginalnym firmware'u została odczytana średnio (zarówno na moim lichwym Pioneer DVD-120 jak i na NEC'u), aczkolwiek wcale mnie to nie zniechęciło. Następnie wypaliłem płytkę DVD-Video (tutaj już Verbatim) i z tą było już zupełnie inaczej. Wykresy idealne, jest świetnie odczytywana - przez stacjonarkę jak i czytnik DVD z kompa.
Przed chwilą wypaliłem też płytkę Titanum (z reala - cake 10 szt. kosztował 8,99). Nie spodziewałem się niczego wielkiego.. a tu zobaczcie sami (załącznik)
(zaznaczam, że wszystkie płyty to były +)

Ogolnie rzecz biorąc polecam ten napęd wszystkim, którym przede wszystkim zależy na (bardzo) dobrej jakości nagrywania płyt DVD. A sądzę, że to i tak nie koniec możliwości naszego NEC'a (przypominam, że niedługo będziemy mieli do dyspozycji software, dzięki któremu będziemy mogli przetestować płytkę pod względem jakości PI,PIF'y itd.)...
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
NEC ND3500203040 A-_nec____dvd_rw_nd-3520a_1.26_13-march-2005_14_58.png