Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.03.2005, 15:12   #2019
bart87
Bywalec

Data rejestracji: 22.12.2004
bart87 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam tego NEC'a od 5 dni, wypaliłem 3 płyty, z tym, że jedną z nich na oryginalnym firmware'u, a dwie pozostałe na 1.26 od IO-DATA z automatyczną zmianą bitsettingu. Płytka (Supratec) wypalana na oryginalnym firmware'u została odczytana średnio (zarówno na moim lichwym Pioneer DVD-120 jak i na NEC'u), aczkolwiek wcale mnie to nie zniechęciło. Następnie wypaliłem płytkę DVD-Video (tutaj już Verbatim) i z tą było już zupełnie inaczej. Wykresy idealne, jest świetnie odczytywana - przez stacjonarkę jak i czytnik DVD z kompa.
Przed chwilą wypaliłem też płytkę Titanum (z reala - cake 10 szt. kosztował 8,99). Nie spodziewałem się niczego wielkiego.. a tu zobaczcie sami (załącznik)
(zaznaczam, że wszystkie płyty to były +)

Ogolnie rzecz biorąc polecam ten napęd wszystkim, którym przede wszystkim zależy na (bardzo) dobrej jakości nagrywania płyt DVD. A sądzę, że to i tak nie koniec możliwości naszego NEC'a (przypominam, że niedługo będziemy mieli do dyspozycji software, dzięki któremu będziemy mogli przetestować płytkę pod względem jakości PI,PIF'y itd.)...
Dołączone obrazki
File Type: png _NEC____DVD_RW_ND-3520A_1.26_13-March-2005_14_58.png (36.5 KB, 721 oglądane)