Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.03.2005, 19:24   #7
KaPi
Zaprenumerowany

Data rejestracji: 16.09.2003
KaPi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez downloads
Co do sheep3.dat to najczęstsze przekłamania sa takie: albo nagrałeś na DVD-RW albo nie użyłeś Mode 1 Level 1. Ja jeszcze nie widziałem żadnej nagrywarki która to nagra.
Naprawdę mi się udało! Nagrywałem na bardzo starym nośniku CD-RW o pojemności 650 MB ("That's Write!"), z prędkością nagrywania 4x (więcej się nie dało). Oczywiście nagrałem w Mode 1 z Poziomem 1. Dlaczego to takie niezwykłe? Gdyby mi się tego nie udało skopiować, i tak znaczyłoby to, że potrafię skopiować SafeDisc 3/4?

Cytat:
Napisany przez downloads
Przy nagrywaniu zaznacz optymalizacje EFM (nie zaszkodzi) i nagraj powoli x 4 czy x8 ale nie szybciej.
Niestety, u mnie najniższa prędkość zapisu CD-R wynosi 8x. Czy da się uzyskać mniejszą prędkość poprzez jakieś specjalne programy? Podobno nie jest to zalecane, bo dzisiejsze nośniki (a raczej substancje na nich) nie są przystosowane do niższych prędkosci i mogą wystąpić błędy odczytu. Czy to prawda? Podobno najlepiej nagrywać w granicach 16x-32x.

P.S. Mam dwie płytki "Samsung Music". Nie ma na nich informacji z jaką prędkością je nagrywać. Chyba z jak najwolniejszą? Miał ktoś już z czymś takim do czynienia?

Ostatnio zmieniany przez KaPi : 13.03.2005 o godz. 19:27
KaPi jest offline